Bajkovito izdanje Kate Middleton na dodjeli nagrada BAFTA

by | 20 Februara, 2023

Sinoć su dodjeljene filmske nagrade BAFTA, a na crvenom tepihu svu pozornost je ukrala Kate Middelton u elegantnom izdanju

Njemački remake antiratnog klasika “Na zapadu ništa novo” veliki je pobjednik na dodjeli filmskih nagrada Britanske akademije (BAFTA), trijumfirajući u ključnim kategorijama na ceremoniji koja se smatra pokazateljem za dodjela Oscara sljedeći mjesec.

Utemeljena na romanu njemačkog pisca Ericha Marije Remarquea iz 1928. o užasima Prvog svjetskog rata iz perspektive mladog njemačkog vojnika, Netflixova drama dobila je rekordnih 14 nominacija za BAFTA-u, što je čini jednim od najpriznatijih filmova koji nisu na engleskom jeziku u historiji te nagrade. Ukupno je film osvojio sedam nagrada, među kojima je i ona za najbolji film. Austin Butler osvojio je nagradu za najboljeg glavnog glumca za portret Elvisa Presleya u filmu “Elvis”, dok je Cate Blanchett osvojila nagradu za glavnu glumicu za portret homoseksualne dirigentice berlinskog orkestra čija karijera pada zbog skandala sa zlostavljanjem u filmu “Tar”.

Među zvanicima na dodjeli nagrada bili su i princ William i princeza od Walesa Catherine Middleton, koja je oduševila izdanjem na crvenom tepihu.

Princeza od Walesa, poznata po recikliranju odjeće, nosila je haljinu modne kuće Alexander McQueen u kojoj se pojavila i na dodjeli nagrada BAFTA 2019. godine.

Za jučerašnju prigodu napravila je nekoliko suptilnih izmjena koje su raskošnu bijelu haljinu na jedno rame još jednom učinile sjajnim modnim odabirom. U originalu ova je haljina na ramenu imala cvjetni detalj, koji je Catherine Middleton sada zamijenila mašnom napravljenom od istog materijala kao i haljina.

Umjesto bijele clutch torbice ovaj put je nosila crnu torbicu, koja se savršeno uklopila uz crne, baršunaste rukavice do iznad lakta. Od detalja je odabrala zlatne naušnice koje je pronašla u high street trgovini Zara i koštaju oko 35 KM.

 

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty