Nova Mercedes-Benz E-klasa

by | 18 Decembra, 2012
Mercedes-Benz je sveobuhvatno modernizovao E-klasu novim efikasnim motorima, novim sistemima asistencije i novim dizajnom, potvrđujući time svoju vodeću poziciju u luksuznom segmentu.
U obje izvedbe, limuzini i T-modelu, premijerno je predstavljeno čak jedanaest novih ili dorađenih sistema asistencije koji će se naći u budućoj S-klasi. Oni objedinjuju niz karakteristika za poboljšanje udobnosti i sigurnosti, koje Mercedes-Benz naziva "intelligent drive".
Između ostalog, tu su sistemi koji po prvi put doprinose sprečavanju sudara s vozilima koja dolaze s bočnih strana ili s pješacima, aktivni asistent za voznu traku, koji pomaže u sprečavanju sudara s vozilima koja dolaze iz suprotnog pravca, i stalna duga svjetla koja ne zasljepljuju.
Ovim Mercedes-Benz potcrtava svoju poziciju lidera na području sigurnosti. Nova E-klasa čini značajan korak naprijed kada je u pitanju efikasnost i zaštita okoline, za šta su zaduženi novi, snažni BlueDIRECT četvorocilindarski benzinski motori, opremljeni sofisticiranom tehnologijom direktnog ubrizganja.
Ovaj izvanredni napredak u razvoju ogleda se i u uzbudljivom dizajnu. Novi dizajn vizuelno dočarava superiornu efikasnost, inteligenciju i emocionalnu privlačnost nove E-klase.
Kako bi najaktuelnija tehnološka dostignuća bila dostupna što ranije, Mercedes-Benz je sve modele E-klase doradio temeljnije nego ikad do sada, koristeći čak i dostignuća iz buduće S-klase.
Dodatno, nova E-klasa ističe se oštrijim dizajnom, elegantnijim, sportskim izgledom, kao i značajno poboljšanom udobnošću, visokokvalitetnom opremom, učinkovitošću i zadovoljstvom u vožnji. Sve ovo rezultiralo je jačanjem vodeće pozicije E-klase u segmentu luksuznih vozila.