Koje su karakteristike alfa muškarca i kako ih prepoznati?

by | 18 Decembra, 2023

Postoje jasni znakovi da je muškarac “alfa men” i ukoliko ste žena kojoj je samo ovakav muškarac potreban, pročitaćete ovaj tekst! Veoma je korisno obratiti pažnju na neke osobine kod svog muškarca, kako biste uvidjele da li trošite vrijeme sa pogrešnim ili je on baš ono što vam treba

U drevnim zajednicama alfa  muškarac bio je onaj koji je vodio cijelo pleme i birao žene koje će mu pripadati. Danas je to nešto drugačije, ovakvog muškarca karakterišu samopouzdanje i odvažnost. Ako ste žena kojoj je bitno da je muškarac dominantan prvo obratite pažnju na njegovo držanje. Evo kako danas definišemo alfa muškarca: prije svega to je muškarac koji ima  jaku muževnu energiju,  ne plaši se da bude dominantan i brani svoju teritoriju.

Muškarac mora biti dominantan, ali na koji način?  U nastavku pročitajte 5 znakova koji otkrivaju alfa muškarca.

#1 Priča na takav način da će vas oboriti sa nogu

Alfa muškarci su duboko usredsređeni i fokusirani na razgovor. Oni se ne obaziru na druge ljude već rade na tome da zaokupe vašu pažnju.

#2 Sve žene  mu posvećuju pažnju kada govori

Oni uživaju da zaokupe tuđu pažnju. Najjasnije će vam biti sve ukoliko on privlači žensku pažnju dok govori. Ukoliko on privlači pažnju drugih žena, vi ćete po nekom nepisanom pravilu biti sigurnije da je on pravi izbor za vas.

#3 On vas ne pita i ne traži odobrenje

Čovjek sa ovako snažnom energijom, uzeće žensko mišljenje u obzir, ali će uvijek raditi po svom. Ovakav muškarac uvijek je siguran u svoj izbor.

#4 Uvijek zna gdje mu se nalaze lične stvari

Muška energija je uvijek usmjerena, ne postoji način da mu promakne bilo šta što je u vezi sa njegovom spremnošću. On nikada ne gubi svoje stvari i uvijek zna kuda je pošao.

#5 Nikada se ne žale

Muškarc koji je alfa men, ne žali se ni na jedan segment svog života, već je apsolutno siguran u svoje izbore. Čak iako ima probleme čovjek koji ima snažnu mušku energiju, riješiće ih bez da o njima priča okolo.

Ovakvi muškarci su oni pored kojih se vi slobodno možete osjećati kao žena. Žene koje pored sebe žele ovakvog muškarca, prepoznaće ga po stavu i njegovoj odlučnosti da osvoji svijet.

Horoskop i flert: Kako napraviti savršen prvi korak

ljepotaizdravlje.ba

iStock via Getty