27. Sarajevo Film Festival: Srce Sarajeva i za najbolje TV serije

Najbolja dramska serija je, po odluci žirija SFF-a srbijanska serija Porodica koja je dobila nagradu Srce Sarajeva, a kao najbolja komedija proglašena je hrvatska televizijska serija Dnevnik velikog Perice

by | 17 Augusta, 2021

Svečana ceremonija dodjele nagrada najboljim ostvarenjima u kategoriji TV serija na 27. Sarajevo Film Festivalu održana je sinoć u hotelu Holiday u Sarajevu.

Za titulu najbolje serije takmičilo se 16 ostvarenja, a nagrade su se prema pravilima SFF-a dodjeljivale u šest kategorija. Najbolja dramska serija je, po odluci žirija SFF-a srbijanska serija Porodica koja je dobila nagradu Srce Sarajevaa kao najbolja komedija proglašena je hrvatska televizijska serija Dnevnik velikog Perice.

Kao Najbolji kreator serije nagrađen je reditelj porodice, najbolje serije na SFF-u, Bojan Vuletić.  Najbolji glumac je Boris Isaković, koji je u istoj seriji tumačio lik Slobodana Miloševića.

Titulu Najbolje glumice osvojila je njegova supruga Jasna Đuričić, a nagrada je došla za njenu ulogu u seriji Grupa.

Kao Zvijezda u usponu nagrađena je glumica Ivana Zečević kojoj je nagradu uručio direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Podsjećamo, o dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija.

Ceremoniju dodjele priznanja vodio je poznati glumac i TV voditelj Tarik Filipović.

SFF/radiosarajevo.ba

SFF

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.