dm i UNICEF doprinose sretnijem djetinjstvu

by | 8 Septembra, 2015

Biti roditelj jedna je od najvažnijih uloga u životu za koju vas niko ne može dovoljno pripremiti. Roditelj nema radno vrijeme niti slobodan dan i uvijek je tu da pruži ljubav, pomogne, podrži i savjetuje.

Foto 1

Kod mališana se mozak razvija velikom brzinom pa se u ranom djetinjstvu, u velikoj mjeri, može naslutiti budućnost djeteta, u pogledu zdravlja, uspjeha i društvenih odnosa. U suprotnom slučaju, posljedice lošeg djetinjstva su bolne i dugotrajne te rezultiraju gubitkom samopouzdanja, nasilništvom i lošim društvenim sposobnostima. Tim povodom, UNICEF u Bosni i Hercegovini provodi projekat pod nazivom „Najbolji početak
za svako dijete” koji ima za cilj pružiti podršku roditeljima i ukazati na važnost kontinuiranog rada sa djecom na razvoju njihovih sposobnosti, socijalnih vještina i samopouzdanja kako bi se mališanima omogućio kvalitetniji i veseliji život. To je dugotrajan proces koji vodi ka tome da mala djeca uživaju u svom djetinjstvu i postanu zdrave i sretne osobe.

Kompanija dm, kao partner UNICEF-a, u ovom projektu dat će doprinos kroz finansiranje izrade, distribucije i podjele knjige Dnevnik naše bebe – Vodič za roditelje od rođenja bebe do dvije godine, u kojoj roditelji mogu pronaći korisne i praktične savjete vezane za odgoj i roditeljstvo.

Knjigu Dnevnik naše bebe – Vodič za roditelje od rođenja bebe do dvije godine će na poklon dobiti svi novi članovi babybonus programa lojalnosti, koji već treću godinu dm sprovodi širom BiH. Kroz ovaj program do sada je prošlo preko 25 000 članova, a prema trenutnom broju korisnika, ova Knjiga će doći do oko 10 000 roditelja.