Gentleman, Triggerfinger i Eagles of Death Metal stižu na Jelen Demofest

by | 11 Juna, 2015

Njemački muzičar i svjetska reggae zvijezda Gentleman, hvaljeni belgijski rock sastav Triggerfinger, te poznati američki rock bend Eagles of Death Metal revijalni su izvođači osmog Jelen Demofesta, koji će se i ove godine održati na tvrđavi Kastel u Banjaluci, otkrila je na konferenciji za novinare Brankica Janković, direktorica festivala.

Demofest press-001

Već poznatim imenima domaćih revijalnih izvođača Jelen Demofesta, među kojima su crnogorski reperi Who See, reggae bend Irie FM iz Srbije i hrvatski M.O.R.T. iz Hrvatske, pridružiće se i hip hop sastav TBF, takođe iz Hrvatske. Na Jelen Demofestu 08, koji će biti održan od 16. i 18. jula na banjalučkoj tvrđavi, sviraće i bivši demo bendovi, prošlogodišnji pobjednici festivala, bendovi Hulahoop i Low Peak Charlie iz Slovenije, te Punkart iz BiH.

“Ove godine smo takođe pokrenuli i ‘Buzz’, kuću koja će se baviti produkcijom različitih televizijskih formata. Prvi autorski projekat na kojem radimo je banjalučki film ‘Meso’, za koji je scenario napisao Nikola Kolja Pejaković, a režiraće ga Saša Haduković”, kazala je Janković.

Kada je u pitanju dnevni program, predstavljanjem izložbe fotografija “Senke zvuka” autora Nemanje Đorđevića, urednika fotografije muzičkog portala Balkanrock, prvog dana biće i zvanično otvoren Jelen Demofest 08. Ove godine biće održane i dvije promocije albuma. Svoj prvenac “The Best Of” predstaviće slovenački sastav Hulahoop, aktuelni pobjednici Jelen Demofesta, te banjalučki bend Aurora, koji će promovisati svoje drugo studijsko izdanje “Nisi sam”.

Jelen Demofest Challenge

Zlatko Nojkov, marketing menadžer Molson Coorsa za BiH i predstavnik Jelen piva, glavnog sponzora festivala, podsjetio je da je i ove godine kreirana specijalna Jelen Demofest limenka, kao spoj vrhunskog piva i vrhunske muzike. Nojkov je dodao da je trenutno je u toku možda i najzanimljiviji dio ovogodišnje promocije, a riječ je o projektu, odnosno, izazovu koji je pokrenut zajedno sa organizatorima festivala, a nosi ime Jelen Demofest Challenge.

“Ideja ovog izazova je da regionalne muzičare, ali i sve ostale, pozovemo da odsviraju i otpjevaju neku pjesmu koju inače nikad ne bi, ali na sebi svojstven način, te dalje nominuju nekog kolegu muzičara ili bend. Činjenica da su se u Jelen Demofest Challenge uključile muzike veličine kao što je Davor Gobac, Hladno pivo, Who See i mnogi drugi, govori u prilog tome da iz svake naše saradnje izađe nešto sjajno”, istakao je Nojkov.

Organizatori festivala podsjetili su i da je na zvaničnoj Facebook stranici festivala u toku nagradna “Postani VIP Jelen Demofesta”, te da je u pripremi veliki online adresar demo bendova.

Kroz večernji program Jelen Demofesta 08 posjetioce će i ove godine voditi tandem Ida Prester – Una Senić.