Jägermeister Spice – zimski začin na njemački način

by | 27 Novembra, 2015

Ista provjerena receptura pojačana začinskim cimetom i blagom dozom vanilije – rezultat ovog fascinantnog miksa je Jägermeister Spice, novi okus biljnog likera čuvenog njemačkog brenda koji će zaslugom kompanije G3 Spirits, ekskluzivnog zastupnika Jägermeistera za Bosnu i Hercegovinu, ove zime ugrijati domove i u našoj zemlji.

image_97

Dolazak limitiranog izdanja Jägermeister Spicea na tržište BiH obilježen je u ugodnom ambijentu restorana Dunja, neformalnim prijateljskim druženjem na kojem su ulogu ekskluzivnih degustatora imali urednici i novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, blogeri, te osobe iz javnog života.
“Drago mi je što smo predstavnicima medija omogućili da na ovom druženju makar malo pobjegnu od žurbe i stresa kojem su svakodnevno izloženi. Želimo im se zahvaliti za podršku, ali im i pružiti
priliku da prvi isprobaju okus novog pića. Uvjereni u jedinstvenost njegovog okusa, vjerujemo da će upravo oni biti najbolji suci koji će podijeliti svoja iskustva degustiranja Jägermeister Spicea”, kazala
je Kristina Naletilić, brend menadžerica njemačkog brenda za BiH.

image_26

Kroz eksploziju aroma degustatore je vodio barmen Denis Memić. Neobična i inovativna demonstracija, kakva i priliči njemačkom brendu, otkrila je prisutnima tajnu kako ovo piće može postati nezamjenjiv dio ugodnih druženja s prijateljima, prezentirajući im načine spravljanja i aranžiranja koktela i zimskih napitaka sa Jägermeister Spiceom. Nakon degustacije i kratke prezentacije, prisutni su se okušali u spravljanju i aranžiranju koktela i napitaka, a najkreativniji i najvrjedniji imali su priliku osvojiti i atraktivne nagrade.

image_163

Jägermeister Spice baziran je na istoj mješavini 56 biljnih sastojaka kao kod izvornika. Sa udjelom od 25 posto alkohola, jasnim notama začinskog cimeta i blage vanilije, Jägermeister Spice daje specifičan zimski okus. Jedinstven okus Jägermeister Spice-a u potpunosti dolazi do izražaja kada se konzumira serviran na sobnoj temperaturi.