Međunarodna smotra “The Belt and Road 2019”: Dragana i Danijel predstavljali BiH u Kini

by | 14 Juna, 2019

U  Chongqingu u Kini nedavno je održano međunarodno takmičenje u različitim vještinama pod nazivom The Belt and Road (pojas i put), gdje je ovog puta svoje frizerske vještine predstavio mladi frizer iz Banjaluke Danijel Marjanović, pod mentorstvom ekspertice iz oblasti frizerstva i međunarodne sutkinje Dragane Draganić iz Sarajeva.

Bh. tim na takičenju frizera u Kini

Na prestižnom takmičenju u Kini, koje, prije svega ima za cilj razvijanje međunarodne saradnje i prijateljstva, učestvovalo je 700 takmičara iz 44 zemlje iz oblasti: elektronika, automobilska tehnologija, električne instalacije, cvjećarstvo, kulinarstvo, hotelijerstvo, frizerstvo, medicinska njega, šminkanje, vodovodne instalacije i grijanje, zidarstvo, slikanje i dekoracije, šivanje…

Danijel Marjanović

Dragana Draganić pozvana je od strane Kineske ambasade u BiH kao ekspert iz oblasti frizerstva, da povede jednog frizera koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom takmičenju.

U skladu sa traženim uslovima Dragana je odabrala uspješnog mladog frizera Danijela Marjanovića iz Banjaluke čiji je bila mentor na takmičenju. Dragana je također bila dio tima međunarodnih sudija koji su ocjenjivali takmičare u oblasti frizerstva iz cijelog svijeta.

Danijelovi radovi

Danijelovi radovi

“Zadaci nisu bili lagani, radilo se na četiri modela, dva ženska i dva muška. Zastupljena su bila moderna farbanja i šišanja, kao i svečane frizure. Danijel je spremno odgovorio na sve zadatke i zadovoljni smo plasmanom u prvih deset. Ovo je bilo veliko iskustvo za nas, stekli smo nova prijateljstva, razmijenili kontakte sa kolegama iz cijelog svijeta, te dobili mogućnosti za saradnju. Kinezi su sjajni domaćini, priuštili su nam nezaboravan boravak u Chongqingu, gradu koji leži na dvije ogromne rijeke sa oko 30 miliona stanovnika i 13 hiljada mostova. degustirali smo nacionalnu kuhinju, njihova poznata vina, domaćini su nas vodili na predstave gdje su s ponosom pokazali svoja vrhunska akrobatska umijeća, vidjeli smo pande koje su zaista u ovoj regiji s pravom nacionalni ponos”, ističe Dragana.

Odlazak bh. tima u Kinu podržao je i renomirani brend Wella Professional BiH koji je zapravo i povezao Danijela i Draganu obzirom da su oboje dio velike Wella porodice.

Tekst i foto: Promocija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.