NEW LIFE IVF CENTAR: STRUČNJACI VANTJELESNE OPLODNJE DOSTUPNI I U SARAJEVU

by | 20 Maja, 2015

Centar za vantjelesnu oplodnju New Life je u okviru obilježavanja Međunarodnog dana porodice u hotelu Bristol u Sarajevu prezentirao kratki rezime dosadašnjeg uspješnog rada klinike. Ovom prilikom predstavljeni su novi doktori Dr. Ali Mesut, Nursen Mesut Ph.D i Dr. Berrin Karakuy, priznati stručnjaci iz oblasti ginekologije, akušerstva, vantjelesne oplodnje i embriologije čija znanja i iskustva će u narednom periodu biti dostupna svim građanima BiH i regiona u okviru usluga klinike New Life.

IMG_6136

Menadžer klinike Zejd Šoto se tokom svog obraćanja kratko osvrnuo na određene statističke podatke vezane za fenomen tzv „bijele kuge“ odnosno procenata neplodnih bračnih parova u BiH i regionu, te mogućnosti participacije zdravstvenih fondova u procesima vantjelesne oplodnje.
Zejd Šoto je posebno naglasio kako nažalost živimo u društvu gdje sve što nije besplatno ustvari je jako skupo, tako da zbog socijalnog i ekonomskog stanja osobe se jako teško uspiju organizirati da obezbjede prostor u svom budžetu za ovakve intervencije. Također osvrnuo se kratko i na uspješne rezultate:
„Vjerujem da je povjerenje koje ljudi imaju u nas bio presudni faktor za ostvarenje rezultata kojima se danas ponosimo. Želim istaknuti da za 10 mjeseci rada u okviru NEW LIFE IVF Centra, urađenim tretmanima vantjelesne oplodnje na putu je 90 beba. Prošlog mjeseca desio se i prvi i ujedno zdrav, uspješan porod. Možemo sad i javno spomenuti da smo postigli određenu vrstu rekorda jer smo uspjeli provesti tretman oplodnje kod žene starosti od 46 godina, a koja je trenutno u 6 mjesecu trudnoće“ kazao je Šoto.

IMG_6128 (1)

Također istaknuta je jedna jako btna činjenica da se svi tretmani medicinski potpomognute oplodnje obavljaju isključivo stanicama bračnih drugova, a ni u kom slučaju doniranim jajnim stanicama što je regulisano i zakonskim okvirima, kao i da je sve ono što se zahtijeva u zdravstvenim ustanovama Evropske unije implementiramo na klinici New Life u Sarajevu.

Ovom prilikom predstavljen je i novi informativni portal Novi Život (novizivot.ba) koji je svojim sadržajima namijenjen svim roditeljima kao i onima koji to žele postati. Portal obuhvata i obrađuje različite teme od planiranja porodice i problema sa kojima se susreću mladi bračni parovi, preko odgoja zdravlja i ishrane djece do članaka koje obrađuju teme mode, ljepote i zdravog života.

IVF Centar New Life imat će štand na Ženskom sajmu koji će biti održan 30. i 31. maja u Skenderiji. Tokom dva dana Sajma svim posjetiocima su omogućene besplatne konsultacije sa našim doktorima, kao i mogućnost realizacije prava na besplatan tretman vantjelesne oplodnje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.