Oriflame kozmetika donirala 12.000 KM za Program jačanja porodica SOS Dječijih sela BiH

by | 23 Decembra, 2014

Oriflame kozmetika već četvrtu godinu zaredom finansijski podržava Program jačanja porodica SOS Dječijih sela BiH. Kupovinom proizvoda iz Charity kolekcije, ljubitelji Oriflame kozmetike su doprinijeli da se neto prihod u vrijednosti od 12.000 KM usmjeri ka djeci iz socijalno ugroženih porodica, osiguravajući im boravak u vrtiću za cijelu školsku godinu 2014/2015. Pored donacije u novcu, Oriflame je pripremio i novogodišnje paketiće sa svojim proizvodima za 92 djece u SOS Dječijem selu Sarajevo.

Kosovka Ticic i Amir Omanovic (1)

Humanitarni angažman kompanije Oriflame, kroz Oriflame fondaciju, usmjeren je na obezbjeđenje pozitivnih promjena za najranjivije kategorije društva – djecu i mlade žene. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu s Oriflame fondacijom, SOS Dječija sela BiH omogućavaju da djeca iz socijalno ugroženih porodica, koja su pod rizikom razdvajanja od porodica porijekla dobiju priliku za bolju i sretniju budućnost. U fokusu djelovanja je edukacija koja podrazumijeva mentorstvo, podizanje samopouzdanja, usavršavanje vještina pismenosti i računanja.

„Oriflame kompanija je sa švedskom kraljicom Silvijom osnivač Oriflame fondacije za pomoć djeci. Misija Oriflame fondacije je pomoći djeci i mladim ženama pružajući im mogućnost da promjene svoj život na bolje. Na našu veliku radost, na velikom broju tržišta na kojima poslujemo, imamo odličnu saradnju i s organizacijom SOS dječijih sela. Veoma smo ponosni na dugogodišnju uspješnu saradnju i s Dječijim selom u BiH. Zajednički radimo na istom cilju i vjerujemo da ovakve inicijative čine da životi mališana budu promjenjeni na bolje. A najsigurniji način da njihova budućnost bude lijepa je danas im pružiti sigurnost, ljubav i obrazovanje. Podržavamo ih da ojačaju kroz različite vidove podrške i edukacije jer samo tako osnaženi mogu svoje snove pretvoriti u stvarnost“ kazala je Kosovka Tičić, Country Manager za BiH.

Tokom posjete SOS Dječijem selu Sarajevo, delegaciju Oriflame kompanije je dočekao Amir Omanović, direktor Nacionalne asocijacije SOS Dječijih sela BiH naglasivši da je „Oriflame dokazani prijatelj SOS Dječijih sela. Vrlo posvećeno već četiri godine pomažu najugroženiju kategoriju našeg društva, djecu iz socijalno ugroženih porodica, koje su pod rizikom odvajanja od bioloških roditelja. Zadatak SOS Dječijih sela BiH je osnažiti porodice i prevenirati odvajanje djece od roditelja, te osigurati osnovne servise za djecu koji ne postoje u zajednici, a prijatelji kakav je Oriflame nam omogućavaju da pružimo podršku velikom broju djece i porodica koje su u potrebi. Mi smo im istinski zahvalni na prijateljstvu koje traje“, dodao je Omanović.

Oriflame je međunarodna kozmetička kompanija direktne kataloške prodaje prisutna u preko 60 zemalja širom svijeta. U Oriflame ponudi nalazi se širok izbor prirodnih, švedskih, inovativnih proizvoda za ljepotu po pristupačnim cijenama. Oriflame nudi vodeću, jedinstvenu poslovnu priliku. Odgovornost prema ljudima i prirodi prisutna je u svakom aspektu poslovanja kompanije. Oriflame podržava rad brojnih humanitarnih organizacija širom svijeta i suosnivač je Svjetske dječije fondacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.