Priprema za proljeće uz Franck biljne čajeve

by | 14 Marta, 2016

Uskoro nam dolazi proljeće. Godišnje doba kada bi se svi trebali malo više posvetiti svom tijelu i očistiti ga od toksina. Mnoge muči proljetni umor i nedostatak energije.

caj kamilica copy_300dpi

U ovom periodu uz pojačanu konzumaciju voća i povrća, potrebno je piti jako puno tekućine. Osim vode, čaj je izvrstan za čišćenje organizma.

Čaj od kamilice – djeluje umirujuće i preporučujemo ga ne samo za vrijeme detoksikacije već tokom cijele godine.

Čaj od mente – ugodnog mirisa i ukusa blagotvorno djeluje na nervni sistem.

Čaj od šipka – bogat izvor vitamina C, jača imunitet, daje snagu, te otklanja umor.

Kamilica, šipak i menta su ujedno i najpopularniji čajevi u BiH.

Menta_m

Inovativni lider u čaju

Franck čajevi uključuju bogat asortiman s više od 30 različitih okusa koji se dijele u tri segmenta: biljni, pravi i voćni čajevi. Riječ je o visokokvalitetnim proizvodima po vrlo pristupačnoj cijeni koji pružaju luksuz finog, toplog napitka za sve generacije.

Kvaliteta Franck čaja se, među ostalim, očituje i u gramaži samog proizvoda te korištenju vrhunskih sirovina. Tako, se za filtar vrećice koristi kvalitetan filtar papir i papirna traka koja proizvod čini sigurnim i ekološki prihvatljivim.

Inovacije i definiranje tržišnih trendova u kategoriji čaja smjernice su kojih se Franck pridržava od samoga početka proizvodnje čaja koja je u Francku započela davne 1968. godine. Ovu dinamiku poslovanja Franck primjenjuje i dan danas s mnoštvom noviteta u kategoriji čaja.

caj sipak copy_300dpi

Kompanija tako radi na razvoju posebnih linija čajeva poput linije “Tragom prirode” sa sedam okusa raznog bilja koji su dobro poznati potrošačima poput majčine dušice, komorača, lipe… Tu je i linija pravih čajeva koja uključuje indijski, zeleni i žuti čaj, a u ponudi je i široka paleta voćnih okusa. Tako je nedavno lansirana i potpuno nova linija voćnih čajeva “Voćni+Moćni” s neodoljivim, egzotičnim sastojcima poput mangosteena, limete i slasnih acai bobica. Ova linija prati globalne trendove iz područja novih saznanja o vrijednostima namirnica i hrane.

Uz liniju čajeva Rituali, u ponudi je i linija sezonskih čajeva koji nude zanimljivu kombinaciju okusa posebno dizajniranih za zimski period. Uz široku paletu biljnih čajeva, posebno su osmišljeni i Franck čajevi za djecu. Bogatstvo voća i mješavina probranih biljaka namijenjena su za nježna nepca onih najmladjih i to pod nazivom “Čarobno voće” i “Zabavna Cola”.

Tekst i foto: PR