Proglašeni ovogodišnji dobitnici PRO.PR Awards

by | 4 Februara, 2013

U sklopu jedanaeste PRO.PR konferencije koja će se od 13. do 16. marta 2013. godine održati u opatijskom hotelu Ambasador, dodijelit će se posebna priznanja pojedincima i organizacijama koji su svojom vizijom i misijom doprinijeli razvoju struke odnosa s javnošću na području Jugoistočne Europe, ali i šire. Nagradama PRO.PR Awards, Vision City, Vision Manager i Vision Project potiče se daljnje pozicioniranje odnosa s javnošću kao struke.

U kategoriji PRO.PR Awards, koja se dodjeljuje pojedincima za izniman doprinos u razvoju i pozicioniranju struke, dobitnici iz Bosne i Hercegovine su prof. dr. Jelenka Voćkić Avdagić (Fakultet političkih nauka Sarajevo) i Una Bejtović (slobodna savjetnica za odnose s javnošću). U kategoriji PRO.PR Vision City, koja se dodjeljuje gradu u zemlji domaćina konferencije čije je rukovodstvo prepoznalo potrebu sistemskog upravljanja komunikacijama, dobitnik je Grad Pula, a najuspješnijim menadžerom koji po kriterijima nagrade Vision Manager u radu svoje kompanije uspješno implementira odnose s javnošću, proglašen je Emil Tedeschi.

Nagradu Vision Project, koja se dodjeljuje projektu čija je vizija i misija prepoznata na visokoj međunarodnoj razini, ove će godine primiti idejni tvorci Burj Khalife, najvišeg nebodera na svijetu koji se nalazi u Dubaiju.

PRO.PR Awards će se dodijeliti 15. marta 2013. u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, u sklopu trodnevne PRO.PR konferencije koja će okupiti vodeće svjetske i regionalne stručnjake za odnose s javnošću.

Među dobitnicima PRO.PR Awards-a su i Cathie Burton (glasnogovornica OESS-a), Alex Aiken (izvršni direktor za komunikaciju u Vladi Velike Britanije), John Dalton (osnivač Londonske škole za odnose s javnošću), prof.dr. Galin Borodinov (Univerzitet Sv.Kliment Ohridski), prof.dr. Magdolna Kolar Panova (International Balkan University Skopje), dr.sc. Borislav Miljanović (Represent Communications Srbija), Miša Lukić (Leo Burnett Srbija), Miodrag Strugar (glasnogovornik DPS-a, Crna Gora), Sabrina Povšič Štimec (RTV Slovenije), prof.dr.sc. Stjepan Malović (Univerzitet u Zadru), dr.sc. Božo Skoko (Univerzitet u Zagrebu i Millenium promocija) te Nataša Cesarec Salopek (IM&C agencija).

PRO.PR Awards su utemeljene povodom desete godišnjice PRO.PR konferencije 2012. koja je obilježena u martu prošle godine u hotelu Habakuk u Mariboru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.