Projekat manifestacije “Theatre hair show” u Sarajevu

by | 10 Maja, 2013

Druga frizerska manifestacija THEATRE HAIR SHOW, čiji će se glavni program odvijati u Bosansko Kulturnom Centru Sarajevo, biće održana 17-19. maja 2013. godine u organizaciji udruženja frizera “ARTISTIC HAIR DRESSER”.

Sama manifestacija je kulturnog i edukativnog karaktera, rađena po uzoru na svjetsku renomiranu manifestaciju ALTERNATIVE HAIR SHOW – London. Organizator će se odrići prihoda od prodatih ulaznica sa hair show-a (18. maj 2013 u BKC-u) i donirće novac Fondu za djecu oboljelu od leukemije. Koordinacija projekta se vrši u saradnji sa udruženjem Srce za djecu.

Svojim prisustvom ove godine THEATRE HAIR SHOW će uveličati najpoznatiji frizeri iz svijeta i predstaviti svjetske trendove frizura. Učesnici će imati zasebne nastupe koji su zamišljeni kao male pozorišne predstave kroz koje će frizer pokazati najnovije stilove frizura.

Manifestacija se održava tri dana i na dvije lokacije:

  • Prvi dan 17. maja 2013 je otvaranje THS – Grad Ljepote (City of Glamour) plato kod Narodnog Pozorišta – Sarajevo. Grad Ljepote zamišljen je kao sajam otvorenog tipa gdje se frizersko – distributerske kuće, frizerski saloni, kozmetičke kuće i kozmetičari mogu prezentovati građanima Bosne i Hercegovine.
  • Drugi dan 18. maja 2013 se održava centralni događaj THS – (Hair Show) u Bosanskom Kulturnom Centar – Sarajevo. Posebni gosti na ovom događaju su Tony Rizzo, organizator Alternativnog Hair Show u Londonu i Patric Cameron, jedan od najpoznatijih frizera danjasnjice u svijetu. Ulaznice za ovaj show koštaju: sala – 50 KM, VIP – 100 KM.
  • Treći dan 19. maja 2013 THS biće organizovan seminar za frizere u Bosanskom Kulturnom Centaru – Sarajevo gdje će Patric Cameron prezentovati novu kolekciju frizura za 2013. godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.