Projekat “Pomoć za samopomoć”, svečana dodjela internih certifikata

by | 17 Decembra, 2012
Njemačka fondacija Wings of Hope iz Minhena protekle sedmice je, zajedno sa Udruženjem za psihosocijalnu podršku i bolju budućnost “Progres” Sarajevo, organizovala svečanu dodjelu 43 interna certifikata uspješnim polaznicima praktične doobuke u okviru projekta “Pomoć za samopomoć”.
Projekat se implementira u oba BiH entiteta i predstavlja direktnu pomoć mladim osobama, sa akcentom na stručnom osposobljavanju, prevazilaženju osjećaja nemoći, stabilizaciji ličnosti, a samim tim i društva u cjelini. Certifikate polaznicima, to jest poslodavcima, uručila je Martina Bock, predstavnica njemačke fondacije Wings of Hope u sarajevskom hotelu “BM – Business Center”. Martina Bock je naglasila ogroman značaj ovog projekta, s obzirom na to da bh. društvo karakteriše visoka stopa nezaposlenosti te nedostatak perspektive i nade kod mladih. Budući da se projekat odvija u oba BiH entiteta, na ovaj način doprinijelo se i smanjenju napetosti između nacionalnih skupina, bile su riječi kojima se njemačka predstavnica obratila prisutnima.
Fondacija Wings of Hope još od 2005. godine uspješno implementira humanitarni projekat pod nazivom “Pomoć za samopomoć” na prostorima Bosne i Hercegovine. Smisao ovog projekta je da se omogući praktična doobuka, stručno osposobljavanje i konačno zapošljavanje mladih. Ciljna grupa su nezaposlene mlade osobe u dobi od 18 do 35 godina, koje žive na rubu siromaštva, bez izgleda da dobiju stalni posao i stvore uslove za normalan život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.