Rock Simfonija najavljuje odličan koncert u Banjaluci

by | 17 Februara, 2016

Ekipa Rock Simfonije već nekoliko mjeseci radi na novim pjesmama, ovaj put domaćim rock klasicima uz koje su odrastale i živjele generacije, a koje ćemo svirati u Narodnom pozorištu Republike Srpske 19. februara. Karte za ovaj događaj su rasprodate za tri dana pa su talentovani muzičari odlučili da umjesto jednog održe dva koncerta, jedan sa početkom u 17 sati, a drugi je zakazan za isto veče u 20 sati. 

14

“Jako smo motivisani da domaćoj publici, našim sugrađanima priredimo jedinstveno muzičko iskustvo i nadamo se da ćemo kod publike uspjeti da stvorimo nove emocije prema poznatim pjesmama. Pripremama koncerta za nas predstavlja užitak i zaista smo uzbuđeni kako u našoj izvedbi zvuče pjesme grupe Smak, Leb i sol, Indeksa, Azre, EKV i drugih izvođača”, kaže za naš portal Dragan Moconja, član Rock Simfonije dodajući da je cijeli tim oduševljen interesom domaće publike

13

“Veoma smo počastvovani što nam je publika omogućila da uradimo nešto o čemu sanja svaki muzičar, svaki bend i zadovoljstvo je zaista kad vam publika omogući da uradite nešto s čim se malo koji muzičar ili grupa muzičara može pohvaliti, da svirate dva koncerta jedan za drugim na istom mjestu”, dodaje Moconja.

1

Rock Simfonija je nastala kao izraz težnje mladih muzičara da se napravi konceptualni koncert rock benda i simfonijskog orkestra, a cilj je da se najširoj publici različitog muzičkog ukusa približe rock standardi.

2

Još se prepričava prvi koncert Rock Simfonije koji je održan u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci prije dvije godine kada smo u njihovoj izvedbi slušali bezvremenske hitove koji su obilježili šezdesete i sedamdesete godine prošlog vijeka i koje su svirali bendovi popit kultnog Led Zeppelina ili Queena. Interesovanje za ovaj muzički sastav od tada ne jenjava…

4

Ekipi Rock Simfonije koju čini više od 50 muzičara ne manjka ideja, kreativnosti i želje jer sve radimo s čistom ljubavlju prema muzici.

“Mnogo radimo, vježbamo i odlično se zabavljamo dok planiramo. Sredinom aprila prvi put sviramo u Beogradu u ‘Sava Centru’ i veselimo se tom koncertu”, rekao je Moconja.

3

Portal ljepotaizdravlje.ba jednu čitateljicu/čitatelja nagradiće ulaznicama za koncert Rock Simfonije. Sve što treba je da lajkujete ovu vijest na Facebooku i u komentaru napišete zbog čega želite da prisustvujete koncertu i koga ćete povesti na svirku.

Napomena: Sretnu dobitnicu/dobitnika proglasićemo 19. februara u 10 sati!

[youtube t7x32hLuL_U]

Tekst: Siniša Vujanović