Šareni trening za djecu i mlade oboljele od raka na Vrelu Bosne

by | 10 Februara, 2017

Udruženje “Marathon” Sarajevo poziva trkače i trkačice i sve druge koji žele da im se pridruže u nedelju 19. februara godine u 10 sati na Šarenom treningu na Vrelu Bosne. Cilj događaja – prikupljanje donacija za podršku djeci i mladima oboljelima od kancera! 

Foto: Klix.ba

“Obucite najdražu trkačku kombinaciju, trčite u čemu biste željeli, a nikad niste, iskopajte iz ormara periku od novogodišnjeg slavlja, obucite kupaći ili neki drugi kostim, dođite sa šeširima, maskirajte se u supermene, wonderwomene i ostale super junake koji čuče u vama. Ako sumnjate u svoje supermoći dođite i upoznajte istinske super heroje”, poručuju iz “Marathona”.

Naime, u zasvisnosti od vremenskih uslova u ovoj trci učestvovaće mladi koji su pobijedili rak zajedno sa svojom pratnjom, a u znak podrške svojim vršnjacima i mališanima koji hrabro vode bitke sa ovom bolešću.

“Naš zajednički cilj je da prikupimo što više sredstava za održavanje roditeljske kuće u kojoj mogu boraviti porodice bolesnih mališana koji se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike u Sarajevu. Želimo im pomoći dobrovoljnim donacijama kako bi njihovi roditelji mogli svakodnevno biti pored njih u toku liječenja”, dodaju organizatori.

Sve prikupljene donacije biće uručene Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka” koje pruža smještaj i podršku roditeljima djece i mladih na liječenju koji dolaze izvan Kantona Sarajevo.

Potpredsjednik Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka” u FBiH Fikret Kubat zahvalio je na podršci i istakao da je pored materijalne jednako važna i moralna podrška.

“Sretni smo i ponosni na veliki broj prijatelja koje imamo i koji nam pružaju podršku u radu. Naravno da je lakše ostvariti cilj kad nismo sami. Ova akcija je još jedan način da se pomogne oboljeloj djeci ne samo materijalno nego i moralnom podrškom koja nam jednako znači. Hvala prijateljima iz NGO Marathon koji su došli na ovu zanimljivu ideju i pozivamo sve građane da se pridruže u što većem broju”, apeluje Kubat.

Inače, nakon kratkog trčanja/šetnje planirano je zajedničko druženje uz čaj, voće i kolače ili čim god poželite da počastite jedni druge. Vidimo se!

TEKST: KLIX.BA/S.V.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.