Shiseido vam pruža ključ luksuza

by | 6 Oktobra, 2015

Luksuzni noviteti, jednog od vodećih svjetskih kozmetičkih brandova, Shiseido, predstavljeni su u Hotelu Sarajevo. Zvanice su imale čast probati novi miris Ever Bloom Eau de Parfum, te revolucionarni proizvod Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate.

DSC_0020

Internacionalna trening menadžerica kompanije Shiseido, Simona Caletti, iz Milana, predstavila je novi miris Ever Bloom Eau de Parfum, koji vas već pri prvom susretu ne ostavlja ravnodušnim, te novi ultimativni proizvod Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate, koji nastavlja upsješnu priču revolucionara u kozmetici – Ultimune Power Infusing Concentrate-a.

Novi parfem Ever Bloom Eau de Parfum, je prirodni, prozračni cvijetni miris kao balans između delikatnosti i moći. Konstruisan oko zavodljive kombinacije nota cvijeta narandže, gardenije, blistave note ruže i lotusa. Ever Bloom eau de Parfum je univerzalna ženstvenost pretočena u luksuzni miris.

Lice kampanje koja poručuje “Jer ljepota je već u Vama” je Tes Hellfer. Parfem je konstruisan oko zavodljive kombinacije nota cvijeta pomorandže, gardenije, blistave note ruže i lotusa. Od ručno ubranih cvijetova pomorandže destilacijom vodenom parom dobija se najskuplja i najcjenjenija esencija – neroli. Miris ovog ulja je nježan i cvijetni, podsjeća na delikatnu notu jasmina i frezije. Da bi se dobilo 200 ml neroli ulja potrebna je tona svježih cvjetova. Neprikosnovena kraljica cvijeća ruža, daje notu luksuza i blistavog glamura. Mirisni apsolut koji se dobija od ružinih latica spada u najskuplje sirovine u industriji parfema i koristi se kao poseban mirisni delikates. Gardeniju je gotovo nemoguće gajiti u hladnim, bogatim zemljama. Za opojni miris njenih cvjetova koji podseća na jasmin potrebno je vrelo afričko sunce. Bijele gardenije oduvijek su bile omiljeno cvijeće mladih djevojaka koje žude za ljubavlju i nevjesta koje ga često biraju za svadbene bukete. Prema legendi, iz cvijeta lotusa koji je došao iz vasione izašli su svi egipatski bogovi. Hindusi ga smatraju simbolom savršenosti univerzuma, a Japanci odrazom savršene čistoće u nečasnom svijetu. Biljka cvjeta od juna do augusta, a cvjetovi su otvoreni samo prijepodne. Njegov delikatni miris sastojak je luksuznih i suptilnih parfema za one są profinjenim ukusom.

Krećući se stazama revolucionara, Shiseido nastavlja uspješnu sagu, lansirajući ultimativni koncentrat za područje oko očiju – Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate. Sagu je započeo revolucionarni koncentrat Ultimune, inovativno otkriće koje pojačava prirodnu sposobnost vaše kože da se zaštiti i sačuva prirodnu ljepotu. Shiseido je razvio prvi kompleks koji pomaže u jačanju odbrambenih funkcija Langerhanskovih ćelija, ćelija koje su ključne za odbrambenu snagu kože. Ultimune Complex™ jača odbrambene funkcije kože za 64%, stimuliše proizvodnju kolagena, pospješuje hidrataciju i jača zaštitnu funkciju.

Sa svojom luksuzno bogatom teksturom, Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate je kreiran da zadovolji potrebe svih žena, bez obzira na tip kože i starosnu dob. Zahvaljujući blagom cvjetnom mirisu popravlja raspoloženje, garantuje lijepu kožu i optimalno blagostanje.

Gđa. Simona Calleti, je prezentirajući Shiseido novitete, prema rječima zvanica, istinski uspjela dočarati magiju Shiseido luksuza. Shiseido Ever Bloom eau de Parfum i Ultimune Eye Power Infusing Eye Concentrate biće dostupni u parfimerijama širom BIH, već od sredine oktobra.

DSC_0037

DSC_0048

DSC_0089

DSC_0115

DSC_0155

Foto: Ekskluziva.ba