Ženski glas je važan, ženska priča je inspiracija #SpeakOut

by | 3 Marta, 2020

Avon već 130 godina podržava žene i pitanja koja su im najvažnija. U Avonu, svaki je dan Dan žena, a u saradnji sa magazinom Ljepota&Zdravlje ovog smo ga puta poželjeli iskoristiti za još glasniju podršku ženskog osnaživanja, te za stvaranje platforme za zagovaranje borbe protiv nasilja nad ženama #SpeakOut

Ekonomske, socijalne i političke prepreke još uvijek postoje. Žene su nedovoljno zastupljene u umjetnosti, kulturi, sportu, politici i poslu – u baš svim slojevima društva i života. U odborima, upravama, kancelarijama, u sobama svake naravi, pa i u onim vlastitim, spavaćim sobama, ženski glas i dalje nije ravnopravan onom muškom. Žene su i dalje obeshrabrene da progovore, iskažu se, izdvoje se. Prečesto su i nasilno stjerane u ćošak, natjerane na šutnju, strah, povlačenje u sebe. Pomoći ćemo da to promijenimo.

2020. je godina i vrijeme je za #SpeakOut, progovaranje protiv nasilja i progovaranje s ciljem osnaživanja žena. Tri talentovane domaće ilustratorice – Sunita Fišić, Nataša Konjević i Sabina Cvjetković – pridružiće nam se u podsticanju promjene, te će svoj umjetnički glas dati zajedničkoj borbi protiv nasilja. Kroz sljedeće brojeve
LJ&Z imaćete priliku da vidite tri ekskluzivne ilustracije s potpisom ovih umjetnica!

Reci sebi #jermogu i promijeni svijet s nama: jer promjena kreće od tebe!

Sunita Fišić je rođena u Livnu. Umjetničku inspiraciju pronalazi u ženskoj energiji, snazi uma i tijela žene, majci
prirodi, vremenu i prostoru, astrologiji i tehnologiji. Sunita je takođe slikarka i street art umjetnica, a u svom radu voli da kombinuje različite umjetničke tehnike i materijal.

Sunita Fišić

Nataša Konjević je ilustratorka i slikarka murala iz Banjaluke. Pretežno stvara u domenu ilustracije i murala,
a dobitnica je i nekoliko priznanja za dosadašnji rad iz koji se izdvaja Nagrada za najbolji mural Paola de Maninkor u Prijedoru 2013. godine. 2018. godine je završila master studije na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu sa slikovnicom “Stvarno nestvarne priče”, koju je sama napisala i ilustrovala.

Nataša Konjević

Sabina Cvjetković, rođena u Mostaru, bavi se animacijom, grafičkim i pattern dizajnom. Dok je živjela u Dubaiju radila je na dizajnu i animacijama za Augmented Reality i Virtual Reality aplikacije i klijente poput “Atlantis – The Lost Chambers”, “Lego – Legoland Dubai”, “Nestle – Nesquik”, a 2019. godine pokreće svoj brend EMOTIV koji obuhvata dizajn pattern kolekcija i ilustracija apliciranih na razne proizvode.

Sabina Cvjetković

Ženski glas je važan. Ženska priča je inspiracija.
#SpeakOut protiv nasilja nad ženama
#SpeakOut o svojim izazovima
#SpeakOut o nesigurnosti i strahovima
#SpeakOut i reci STOP! nasilju

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.