Barbra Streisand pobijedila Holivud

by | 27 Juna, 2016

“Ružna devojka” iz siromašne porodice, postala je nacionalni ponos Amerike i jedna od najpoznatijih pjevačica na svijetu.

barbra

Izabrali smo za vas neke zanimljive činjenice iz života holivudske zvijezde.

Glumica je djetinjstvo provela u skučenom stanu u Bruklinu, gdje je živela sa majkom, bratom, babom i dedom. Prozori dnevne sobe su bili tako mali da je komad neba jedva bio vidljiv. Stoga, sada sve kuće Barbare Strejsend imaju velike prozore – da bi mogla da vidi nebo.

U roditeljskom stanu Barbara je spavala na sofi jer u stanu nije bilo mjesta za krevet. Glumica je ostala vjerna ovoj navici, te i danas spava na sofi, iako u njenoj kući ima mnogo udobnih i velikih kreveta. Njeno detinjstvo nije bilo baš srećno. Otac joj je umro kada je imala godinu i po dana. Kasnije se Barbarina majka preudala, a porodični odnosi su se pogoršali. Očuh je tukao Barbaru, a njena majka nije obraćala pažnju na to. Kada je napunila 15 godina, Barbara je rekla da će biti zvijezda, ali joj se majka smijala, rekavši da su sa tim nosem njene šanse male.

Na kraju, ona je napustila kuću. Tri godine kasnije, Barbara je dobila prvu ulogu na Brodveju, u mjuziklu “Funny Girl”. Za ovu ulogu, Barbara Strejsend je dobila “Oskara”.

Barbra Streisand je bila u braku dva puta, sa glumcem Eliot Goldom (mi njega znamo kao Rosovog oca iz serije “Pijatelji”) i Džejms Brolinom (sa kojim sada živi). Pored toga, Barbara se zabavljala sa Omar Šarifom, nasljednikom imperije Baskin & Robbins – Ričard Baskinom, frizerom (koji je kasnije postao producent) Džon Petersom.

U jednom trenutku, glumica je skoro postala prva žena u Kanadi. Ona je imala dugu ljubavnu aferu sa premijerom te zemlje. Sve je bilo ozbiljno dok Trudo nije odletio u Njujork za vikend, na sastanak kanadskog parlamenta. Na kraju, Trudo je odbacio Barbaru, a razlozi za odbijanje su nepoznati, ali glumica vjeruje da je razlog bio njena nespremnost da promeni vjeru i prihvati katoličanstvo. Princ Čarls, dok je još bio mlad, priznao je novinarima da je ona jedina žena u koju je bio zaljubljen.

U poslednjih 18 godina, Barbra Streisand je udata za glumca Džejmsa Brolina. Kada se pojavio u njenom životu, uneo je stabilnost i sreću. Ona je ispunjena, priprema sa uživanjem svom suprugu ručkove, oblači se u buticima Donne Karan, kupuje isključivo Tiffany nakit, pa čak i jede iste stvari: sok od jabuke, salatu i pile za večeru.

Teško je povjerovati, ali Barabara Strejsend je nominovana za Gremi 42 puta. Ona takođe ima pet nominacija za “Oskar-a” i dvije pobjede. Pre nekoliko godina, Barbara Streisand se prvi put za skoro trideset godina pojavila ponovo na ceremoniji – dodeli nagrada “Oskar”. Za ovaj svečani događaj ona je potrošila skoro milion dolara za angažovanje osoblja: šminkera, kozmetičara, dizajnera.

“Pobijedila sam Holivud, bez promjene oblika nosa i ubacivanjem novih zuba.” – rekla je ponosna Barbra.