Francuskinje otkrivaju: 5 tajni vitke linije

by | 28 Oktobra, 2018

Iako je Francuska domovina kroasana, čokolade, bogatih deserta, sira i vina, samo 11 % ljudi ima problema s viškom kilograma. Kako im to polazi za rukom? Francuskinje su odlučile da sa nama podijele tajne svog dobrog izgleda, uz komentar da je neophodno voditi računa, ali da se ne morate ničega odricati.

1. Hljeb i tjestenine možete jesti, ali veoma umjereno

Njihov stil života uključuje potpuno uživanje u svakom zalogaju. Francuskinje nikada ne jedu s nogu i uvijek uzmu vremena koliko im je potrebno za obrok. Ne odriču se ugljenih hidrata kao što su hljeb i tjestenine – njihova tajna je da ih jedu u malim količinama, jer bijeli hljeb i tjestenina štete vitkoj liniji, kada se konzumiraju u velikim količinama.

2. Uspjeh je u malim porcijama

Ako u Francuskoj naručite sendvič sa šunkom, moglo bi vas iznenaditi kada vidite da u sendviču imate samo jedan tanak kolut šunke, nekoliko komada paradajza i senf. U tome leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja – male porcije. I kada su u gostima, Francuskinje neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kojem će neko vrijeme uživati uz kafu. One za doručak obično jedu pecivo, jogurt i pahuljice. Kroasani su povremena poslastica i uglavnom se poslužuju gostima. Grickalice najviše jedu djeca poslije škole, dok se odrasli drže tri obroka dnevno.

3. Puno jogurta

Kada osjete glad između obroka, Francuskinje će popiti jogurt. Ovaj mliječni proizvod njihov je veliki saveznik u održavanju vitke linije. Na taj način kontrolišu ravnotežu broja kalorija koje dnevno unesu.

4. Obroke imaju uvijek u određeno vrijeme

Francuskinje se ne odriču tradicije kada je riječ o tri obroka dnevno i obično ne jedu ništa između tih obroka. Žene u Francuskoj smatraju da je normalno osjećati glad između tih obroka i zbog toga neće posegnuti za hranom. Tako se u Francuskoj u vremenu između doručka, ručka i večere, mogu vidjeti poluprazni restorani brze hrane, što znači da se kultura tri obroka održala do danas.

5. Za desert jedu voće

Francuskinje vole peciva i kolače, ali takve poslastice jedu samo u posebnim prilikama. U svakodnevnim prilikama za desert biraju voće, a francuski stil života podrazumijeva redovnu nabavku svježeg voća i povrća.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.