Najbolja razlika u godinama između muškarca i žene

by | 4 Aprila, 2024

U potrazi za dugovječnom ljubavi mnoge osobe se pitaju koja je to idealna razlika u godinama između muškarca i žene

Nakon mnogo istraživanja u kojima je učestvovalo mnoštvo parova, psiholozi su konačno došli do potencijalnog odgovora. Kako bi veza između partnera bila jaka i trajna, ispostavilo se da postoji idealna razlika u godinama. Ona povećava šanse za jaku i sretnu ljubavnu vezu.

Koja je idealna razlika u godinama između muškarca i žene?

Ispostavilo se da parovi kod kojih postoji velika razlika u godinama pokazuju niži nivo zadovoljstva u vezi nego oni čija razlika u godinama ne postoji. Kada ne postoji razlika u godinama, partneri su češće zadovoljni svojom vezom. Ista je i situacija kada razlika nije veća od tri godine. Postoji teorija da su partneri sa značajnom razlikom u godinama manje otporni na negativne emocije. Ovo uključuje i poteškoće na koje svi parovi nailaze. Pokazalo se da se ovi parovi teže nose sa finansijskim i zdravstvenim problemima.

Međutim, to ne znači da ne postoje snažne ljubavne veze u kojima je jedan partner više od deset godina stariji od drugog. Naprotiv, kada se gleda kompatibilnost osoba, godine nemaju ništa sa tim. Kako bi veza funkcionisala, najbitnije je da par ima zajedničku želju i volju da gradi svoj odnos. Potrebno je da par ima zajednička interesovanja, hobije, da se među njima veza stvara sa poštovanjem i iskrenosti. Sa druge strane, potrebno je i da postoje razlike u karakteru radi boljeg funkcionisanja.

Kako biste utvrdili da li vaša veza ima potencijal da bude ozbiljna dovoljno je da postavite nekoliko pitanja. Zapitajte se koji su vaši ciljevi u životu. Par treba da razgovara o tome kako svako od njih zamišlja svoj život u budućnosti. Na primjer, kako se ko vidi na planu karijere, djece, finansija i slično. Ukoliko se u većini stvari vaši ciljevi poklope, vaša veza ima veliku šansu da uspije.

Razgovarajte o svojim zajedničkim interesima jer će oni sa godinama sve više dobijati na važnosti. Savjetuje se pronalaženje i razvijanje zajedničkih hobija. Oni mogu u velikoj meri ojačati vezu.

Razmotrite ko je od vas i koliko spreman na kompromis. Ovo je veoma važan aspekt zdrave veze. Dakle, iskrenost, poštovanje i sposobnost razgovora više utiču na kvalitet veze nego razlika u godinama. Međutim, ono gdje idealna razlika u godinama između muškarca i žene zaista pravi razliku su različite faze u životu. Čak i to se može prevazići ukoliko je na prvom mjestu otvorena komunikacija i poštovanje.

Komplimenti na koje muškarci padaju

ljepotaizdravlje.ba

David-Prado / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.