Gdje vas čeka toplo more u jesenjim mjesecima

by | 2 Septembra, 2011
Sezona kupanja i sunčanja u Hurghadi i Sharm el Sheikhu traje do novembra, do tada nema kiše, niti zahlađenja, tako da je lijepo vrijeme zagarantovano. Toplo more i hit cijene aranžmana čekaju one koji su ljetovanje odložili za septembar i planiraju da putuju u Egipat.
SHARM EL SHEIKH
Obalu Sharm el Sheikha čine tri koralna zaliva okružena beduinskim naseljima, planinama i pustinjom. Centar Sharma je plaža Naama, na kojoj se, duž šetališta dugog tri kilometra, nalazi veliki broj hotela, kafića, restorana i prodavnica. Hoteli imaju svoje plaže koje se redovno čiste, a svaki gost, pored udobne drvene ležaljke i suncobrana napravljenog od palminog lišća, može da računa i na čist peškir za plažu. I pored toga što u hotelima imaju sadržaje za cjelodnevno uživanje, turisti ne propuštaju ronjenje na atraktivnim lokacijama. Iz Sharma se svakodnevno organizuju izleti u najljepšu podvodnu oazu na svijetu Ras Mohammed, u kojoj postoji preko 280 vrsta riba. Ako niste raspoloženi da prolazite ronilačku obuku, za upoznavanje čudesnog podvodnog svijeta dovoljni su vam obična maska i peraja. Na plažu ne krećite bez šešira i kreme s visokim UV faktorom, jer temperature i u jesenjim mjesecima prelaze 30 stepeni.
Odvojite jedan dan i za obilazak Kaira. Pojedine agencije izlet naplaćuju i do 70 eura po osobi, ali kod nekih lokalnih agencija možete da uplatite prevoz do Kaira i noćenje u hotelu po cijeni od 85 eura.
Krenite i na uzbudljiv safari u pustinju, koji košta 20 eura. To je prilika da se džipom provozate po pješčanim dinama, da uzjašete kamilu i obiđete beduinska sela.
 
HURGHADA
Obala Hurghade duga je više od 40 km i grad ne zalazi daleko u Arabijsku pustinju koja ga okružuje. Na raspolaganju su vam brojna turistička sela, ali i luksuzni hoteli sa "all inclusive" uslugom, koji se nalaze u dijelu grada Sakala.
Najljepše plaže nalaze se na Rajskom ostrvu, udaljenom oko sat vožnje od Hurghade. Ostrvo najviše posjećuju ronioci, a zbog ogromnih talasa i surferi. Na ovo ostrvo uglavnom se odlazi u okviru organizovanog izleta, koji košta od 15 do 25 eura. Turisti rado posjećuju i plaže novosagrađenog grada-hotela El Gouna, koga zovu i egipatska Venecija.
Jedna od prednosti ljetovanja u Hurghadi jeste i mogućnost odlaska u Luxor, gdje se nalaze najimpresivniji hramovi egipatske civilizacije. Obilaze se Memnonovi kolosi, Dolina kraljeva, hram Hatshepsut i hram u Karnaku. Ručak u nekom restoranu na obali Nila upotpuniće doživljaj. Povoljniju cijenu izleta možete da dobijete kod lokalnih turističkih agencija, za oko 22 eura.
Najatraktivnija podvodna oaza
Za nezaboravnu ronilačku avanturu i susret s jatima najraznovrsnijih ribica predlažemo vam podvodnu oazu Shab Sabrina. Dubina je mala, struje su blage, a more je izuzetno toplo.
Iz svih luka isplovljavaju brodići koji vode na najljepša mjesta za ronjenje. Prije polaska u luci kupite fotoaparat za podvodno snimanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.