Šta žene žele? 5 stvari na koje ne ostaju ravnodušne

by | 3 Septembra, 2022

Impresionirati ženu nije zaista teško, sitnice su te koje ljubav znače, a naprimjer, pristojnost je jedna od njih.

No, kako bi usmjerili muškarce na „pravi put“ do ženinog srca, u nastavku donosimo još nekoliko savjeta.

Humor

Klasičan savjet, zar ne? Mnogi muškarci mogu ispričati smiješnu priču, ali ako je to priča ili trenutak koji njega nasmijava još bolje. Ne treba biti najsamozatajniji tip na svijetu i treba biti voljan sudjelovati u šali. Muškarci i žene slično razmišljaju kada je u pitanju razlika između samopouzdanja i skromnosti, a posebno kada je riječ o pripovijedanju i humoru. Svi se žele povezati jedni s drugima i ostaviti dojam, stoga je pronalaženje te ravnoteže kroz humor ključno.

Pažljivo biranje odjeće

Dobro odjeven muškarac s odličnim parfemom gotovo je neodoljiv. Većina muškaraca ulaže trud da se dobro obuče samo tokom perioda kada trebaju impresionirati ženu ili tokom prvih dana veze. Ipak, ako se muškarac i dalje trudi kroz stil pokazati da mu je stalo do žene, sigurno će biti ponosna što hoda uz njega i što je njegova djevojka.

Pročitajte i… Tajna uspješne veze je u ove 2 riječi – koliko često ih izgovarate?

Maniri

Čini se da tradicionalne manire ovih dana nestaju, stoga je muškarcima važno iskoristiti ih kako bi se izdvojili od ostalih. Držanje vrata otvorenima i hodanje vanjskom stranom trotuara samo su neki od njih. Silaženje niz stepenice ispred nje i penjane stepenicama iza nje (u slučaju da padne). Pomaganje oko oblačenja kaputa na kraju dejta i izvlačenje stolice prije nego što sjedne također su neki od poznatijih tradicionalnih manira.

Zainteresiranost

Ako muškarac pošalje poruku samo zato da bi nešto rekao ili ispričao nešto o sebi, sigurno neće impresionirati ženu. Kako bi privukao njenu pažnjut, sve što treba je postavljati pitanja koja su vezana uz njen život ili interese. To dolazi prirodno tokom razgovora uživo, ali danas je besmisleno pretvarati se da slanje poruka ne utječu na cjelokupno zdravlje veze.

Cvijeće

Možda još jedan od tradicionalnih manira koji će ženi sigurno izmamiti osmijeh na lice. Dakle, ako joj muškarac želi uljepšati dan na poslu, pokloniti joj nešto novo čime će ukrasiti dom ili je jednostavno želi podsjetiti koliko mu je stalo do nje, postoji samo jedna stvar koju može učiniti – pokloniti joj cvijeće.

 

ljepotaizdravlje.ba

jacoblund / iStock / Getty Images Plus