Korisni savjeti: Začin uz koji hljeb duže ostaje svjež

Malih kućanskih trikova nikada nije dosta, a posebno onih iz kuhinje. Tako nas je oduševio i ovaj sa jedne Facebook grupe u kojoj se dijele savjeti u vezi s prehranom gdje je jedna porodica podijelila savjet na koji način je duže očuvala svježinu hljeba...

by | 4 Maja, 2021

Hljeb je namirnica koju većina od nas voli svježu, pa tako svaki dan odlazimo u kupovinu, zbog čega često imamo mnogo viška bajatog hljeba koji, nerado, na kraju moramo baciti. Međutim kako bismo izbjegli takve situacije jedna je majka podijelila svoj odličan savjet za održavanje svježine hljeba, te oduševila mnoge, piše The Sun.

Naime, u Facebook grupi u kojoj se dijele savjeti u vezi s prehranom porodica je podijelila kako duže očuvati hljeb svježim, a potrebna je samo jedna stvar – celer.

– Na YouTube-u sam saznala, ako stavite komad celera u kesicu s hljebom, da on ostaje duže svjež. Isprobala sam taj trik i hljeb nam je bio svježiji duže nego ikada do sada. Ne znam kako to funkcionira, ali stvarno djeluje – napisala je. Hljeb upija vlagu iz celera koji sprječava da se osuši.

Ova majka također je dodala kako celer ne ostavlja okus na hljebu te da se može koristiti za sve tipove hljeba.

vecernji.hr

stockfour/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.