Hairstyle: Hit boje proljeća

by | 25 Aprila, 2022
kosa hit boje proljeca

Ako ste raspoloženi za novi hairstyle – hit boje proljeća s kojima ne možete da pogriješite – predstavljamo u nastavku. 

Prolježe za mnoge omiljena prilika za osvježenje i nove početke. Ako ste tokom zime možda oklijevali da rezervišete termin za farbanje, neka vam proljetni dani budu inpiracija da promijenite hairstyle i u ljeto “ušetate” s novim stilom.

U nastavku otkrijte boje kose za koje eksperti tvrde da su hit ovog proljeća.

Hairstyle – Hit boje proljeća

Raskošna smeđa u novom tonu

Sjećate li se raskošnih tamnosmeđih nijansi koje su bile trend ove zime? Svjetski se koloristi slažu da njihova popularnost ne jenjava već da se pretapa i u tople dane pred nama. Ali, s jednom malom razlikom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell)


Neki koloristi predlažu da će hit boja kose biti smeđa koja je oplemenjena pramenovima u hladnijim tonovima koji odišu lepršavijom, proljetnom vibrom, dok drugi predlažu toplije nijanse, poput karamele, za mladenačkiji look. Odlučite se za one koje će vam najljepše pristajati!

Bakrenocrvene nijanse

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain)

Ako imate prirodno bakrenu ili crvenkastu kosu, sada je vaš trenutak da zablistate. Niste li sretnica s prirodno vatrenom kosom, zamolite koloristu da vašoj frizuri udahne riđe, crvenosmeđe ili bakrenosmeđe pramenove.

Pročitajte i… Kako da boja pramenova traje što duže?

Želite li pak napraviti odvažniji korak, hit boja kose je bakrenocrvena – intenzivna je, elegantna i nadasve trendi. Crvene nijanse pristaju mnogim ženama, samo je potrebno pogoditi pravu nijansu, onu koja će odgovarati vašem tenu i boji očiju.

Ringlighting Balayage pramenovi

Ringlighting balayage pramenovi fantastično uokviruju lice. S nekoliko svijetloplavih, strateški raspoređenih pramenova uz lice, možete postići laskavi efekt prirodno osunčane kose i bez plaže na vidiku.

Upoznajte i… SHATUSH tehniku farbanja kose

Za najljepši utisak, važno je izbjegavati oštre linije i stvoriti prirodan kontrast koji nije prenaglašen. Plavi pramenovi trebali bi biti nježni i tanki pri korijenu te postepeno postajati gušći i svjetliji prema vrhovima.

Skriveni pramenovi u šarenim bojama

Za one koji žele pozdraviti proljeće veselim bojama, koloristi predlažu odabir smjelih pramenova skrivenih u kosi. Na ovaj način ne mijenjate boju kose, ali joj dodajete jedan hrabar, skriveni twist u obliku šarenih pramenova koji će izviriti kad, na primjer, podignete kosu u rep.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mane Addicts (@maneaddicts)

Ovaj trend farbanja omogućava da se poigrate živopisnim nijansama, a puno ga je lakše održavati nego da cijelu kosu ofarbate u jednu jarku nijansu.

Tekst originalno objavljen na www.ljepotaizdravlje.hr

ljepotaizdravlje.ba

Instagram @shaymitchell

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.