Avon lansira prvi parfem koji koristi recikliranu vaniliju

by | 17 Decembra, 2021

Avon lansira Far Away Beyond – prvi parfem koji koristi recikliranu vaniliju sa Madagaskara!

Far Away Beyond otkrivanjem nove vanilije za današnju modernu ženu, podiže tradicionalni cvjetni slatki miris na superiornu, sofisticiraniju i prepoznatljiviju notu vanilije: zamršenije, tajanstvenije i glamuroznije.

Avon – prvi parfem koji koristi recikliranu vaniliju

Po prvi put dostupan u Far Away Beyond parfemu, Avonovi stručni parfumeri stvorili su prerađeni ekstrakt vanilije Upcycled Vanilla Extract koristeći 100% reciklirane mahune vanilije koje bi inače bile odbačene.

Inovativni proces dvostruke destilacije otkriva nove note vanilije – senzualne, zadimljene i drvene, s neodoljivom slanom slatkoćom. Ovo skriveno blago dublje je obogaćeno raskošnom sandalovinom, sočnom kruškom te intenzitetom i ljepotom cvjetova jasmina, za hrabar i glamurozan završetak koji vas vodi na putovanje dalje nego ikad, Far Away Beyond.

Otputuj dublje u srce i dušu note vanilije i doživi prepoznatljiv miris kolekcije Far Away na dubljem nivou. Razvijen korištenjem veće koncentracije mirisnog ulja, Far Away Beyond prvi je parfem i najintenzivniji, najnaglašeniji i najdugotrajniji miris u porodici Far Away.

Jedinstvena, održiva mirisna nota

Uz ovaj parfem, možete pobjeći u najglamurozniju verziju sebe, istovremeno znati da podržavate lokalne zajednice iz kojih dolazi proizvodnja vanilije. Kao dio Avonove predanosti stvaranju puta ka održivoj budućnosti, ovaj ekskluzivni sastojak rezultat je prerade iscrpljenih zrna vanilije koja su održivo i etički dobijena s Madagaskara, u saradnji s lokalnim zajednicama koje imaju direktne koristi od ovakvih održivih poslovnih saradnji.

Gina Ghura, Avonova globalna direktorica za mirise, naglašava: “Oduševljeni smo što smo ovaj prvi miris svoje vrste predstavili na tržište, a sve po pristupačnoj cijeni, za današnje moderne žene. Pogurali smo i proširili korištenje vanilije dalje nego ikad prije kako bismo stvorili stvarno jedinstvenu, pa čak i održivu, mirisnu notu. Far Away Beyond samo je početak našeg putovanja održivosti mirisa u partnerstvu s Natura &Co i veselimo se nastavku inovacija.”

Dozvoli da otputuješ na daleki mirisni put po cijeni od samo 26,90 KM u Avon brošuri za decembar. Prijavi se besplatno i sama naruči online, tako ćeš najlakše i najbrže doći do svih željenih proizvoda za ljepotu i osnaživanje žena.

#gledajmesad

ljepotaizdravlje.ba

AVON PR