Ekskluzivni kozmetički brend Biologique Recherche od sada i u Sarajevu

by | 28 Oktobra, 2015

Od sada u Sarajevu na adresi Despićeva 8 (prvi sprat) u Ambasadi ljepote Contour D možete pronaći jedinstvenu metodologiju njege kože Biologique Recherche – personalizirane tretmane i koncentrirane aktivne proizvode za njegu kože koji pružaju iznimne rezultate.

f1

Ambasada ljepote Contour D donosi ovaj ekskluzivan brend iz Pariza koji je utemeljila porodica talentovanih stručnjaka za njegu kože. Kompaniju je prije više od 35 godina osnovao biohemičar Yvan Allouche, stručnjak za kožu i kreator proizvoda, njegova supruga Josette Allouche, fizioterapeutkinja i kozmetičarka, te njihov sin dr. Phillipe Allouche, doktor medicine, koji se sada nalazi na čelu kreacija i inovacija ovoga brenda.Biologique Recherche podrazumijeva klinički pristup njezi kože, korištenjem proizvoda koji sadrže visoko koncentrirane, čiste i potpuno prirodne ekstrakte sastojaka, s jedinstvenim postupcima nanošenja s ručnom i tehnološkom primjenom.

_MG_6775

Najpoznatiji preparati iz ekskluzivne linije Biologique Recherche su losioni P50 i visokokoncentrovani serumi (do 24%), čija je primarna funkcija obnavljanje i pomlađivanje kože lica za samo 50 dana.Postoje
tri vrste losiona P50, a svaki od njih sadrži visoke koncentracije kiselina koje služe za eksfolijaciju, hidrataciju i obnavljanje, te sastojke koji pročišćavaju kožu i kontrolišu lučenje sebuma (magnezijumhlorid, vitamin B3, ekstrakt hrena i ekstrakt čička).

_MG_6763

Generalni zastupnik Biologique Recherche u BiH je “Contour D” d. o. o.

Više o preparatima ekskluzivne linije Biologique Recherche možete pročitati u printanom izdanju magazina Ljepota&Zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.