Inovativna revolucionarna krema La Grande Creme namijenjena zaustavljanju starenja kože

by | 28 Augusta, 2018
Piše: Delila Spahić, kozmetičarka i vlasnica "Contour D", generalnog zastupništva i Ambasade ljepote Bilogique Recherche u Bosni i Hercegovini

Piše: Delila Spahić, kozmetičarka i vlasnica “Contour D”, generalnog zastupništva i Ambasade ljepote Bilogique Recherche u BiH

Genetsko naslijeđe svake osobe izražava se drugačije tokom života, jer se ponašanje gena mijenja pod uticajima različitih vanjskih faktora i načinom života (zagađenje, stres, prehrana, fizička aktivnost…)

Ovo je dokazao i jedan od najvećih svjetskih brendova u svijetu profesionalne kozmetike Biologique Recherche, koji je nakon istraživanja o aktivnosti gena u Laboratoriji za izražajnost gena u San Diegu, 2017. godine došao do velikog otkrića na području ćelijskog reprogramiranja.

Biologique Recherche je identifikovao i selektovao EpigenActiv©, peptid koji djeluje na receptore EGF (faktore epidermalnog rasta) koji su neophodni za obnovu tkiva i recikliranje istrošenih proteina, djelujući na proces starenja kože. Upravo ovo naučno otkriće podstaknulo je stvaranje La Grande Crème, koja je od marta ove godina, nakon Pariza i drugih svjetskih prijestolnica, dostupna i u BiH.

Epigenički testovi su rađeni na 90 gena koji su pokazali da ova krema otvara i popunjava bore, ujednačava ten te osim što popravlja, ona zaustavlja proces prirodnog starenja kože. Jednostavno rečeno, ova revolucionarna krema djeluje na sve pojave u vezi sa starenjem kože.

Za veoma kratko vrijeme, moji klijenti i ja uvjerili smo se u izrazitu učinkovitost ove kreme, koja je bazirana isključivo na vidljivim rezultatima. Ovo je priča o iznimno bogatoj kremi koja vraća ravotežu epidermisu, ima snažan antiaging učinak i zapanjujući efekat zatezanja lica.

Ova inovativna krema sadrži najveći broj koncentrisanih aktivnih sastojaka koji su ikad korišteni u proizvodima Biologique Recherche. La Grande kremom dokazano je da je moguće osmisliti preparat koji, ne samo da zaustavljaju starenje, nego i pomlađuje ćelije, popravlja sve probleme kože uzrokovane starenjem, naročito utičući na gene koji su povezani s procesom starenja. Aktivni sastojci u La Grande kremi stimulišu dubinsku regeneraciju i restruktuisanje epiderma. Koža pronalazi svoju strukturu i čitava kožna barijera postaje učvršćena.

ŠTA MOŽETE DA OČEKUJETE OD LA GRANDE KREME?

• Regeneracija i istinski oporavak ćelija
• Struktura i volumen: Učinkovitost protiv opuštanja kože lica sa efektom liftinga
• Učvršćivanje: Poboljšava biomehanička svojstva kože
• Protiv bora: Smanjuje veličinu i dubinu bora
• Protiv mrlja: Ublažava pigmentacijske nepravilnosti
• Zaštita kože: Poboljšava kvalitet zaštitne barijere kože

ISKUSTVO KLIJENTICE MERIME: U aprilu sam kupila La Grande kremu jer imam problematičnu kožu sa izraženim flekama po licu. Do sada sam sve pokušala da riješim svoje probleme s kožom. Nakon korištenja ove kreme moje lice je u kratkom vremenskom period učvršćeno, prosvijetljeno, regenerisano, a struktura kože se vidno promijenila.

INFO PLUS:

Ovu kremu, kao i druge proizvode Biologique Recherche, moguće je kupiti u “Contour D” generalnom zastupništvu i Ambasadi ljepote Biologique Recherche u Bosni i Hercegovini
Ulica Despićeva 8, Sarajevo Telefon: 033 223 328
Web: www.contourd.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.