Make up savjeti kojih se treba pridržavati tokom vježbanja

Ako trenirate trebate paziti na to da na licu imate što manje šminku, a pogotovo ne one teške poput pudera koji zatvara pore i može doći do neželjenih posljedica u vidu akni i crvenila. Poslije treninga je obavezno dopro oprati lice kako biste očistili višak znoja i masnoće s lica...

by | 27 Maja, 2021

Iako se lice u teretani i prilikom vježbanja znoji te treba disati, moguće je biti našminkana tokom treninga, no treba pripaziti na par stvari.

– Predlažem pudere u prahu koji se lakše nanose te ne zatvaraju pore, idealne su mineralne formule – komentirala je američka vizažistica Kate O'Brien za Stylecaster. Ako ne možete podnijeti trening bez šminke, a sigurno ćete se znojiti, vizažistica predlaže vodootporne formule, posebno maskare i ruževe koji se ne skidaju tako lako.

– Nikada nemojte koristiti nešto previše hidratantno ili masno. Osjećat ćete se kao da vas je neko zalio uljem – upozorila je O'Brien. Možete staviti što manje slojeva, preskočiti bazu i slične podloge koje inače nosite, ispod pudera. One će dodatno začepiti pore te mogu uzrokovati nastanak akni.

Lagane formule i praškasti puderi te highlighteri su idealni za ovaj tip šminke.

Također, preskočite puno sjenila, samo će se skupljati u pregibu oka – blage prirodne nijanse u tankom sloju najbolja su opcija.

24sata.hr

elebeZoom/ iStock via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.