Otkrivamo kojim redoslijedom nanositi preparate za njegu lica!

by | 28 Septembra, 2022

Koraci u njezi lica nisu nikakav trik, nego sugeriraju kako njegovati lica da bi to uopće imalo smisla.

Možda imate najbolje proizvode za njegu kože na svijetu, ali ako ih nanosite pogrešnim redoslijedom, vaša koža neće iskoristiti sve prednosti sastojaka u tim proizvodima.To ne samo da može umanjiti ukupnu učinkovitost vaše beauty rutine, već može učiniti kožu dehidriranom ili ispucalom.

Bez obzira slijedite li još uvijek uporno korejski ritual njege kože u 12 koraka ili imate više minimalistički pristup, redoslijed kojim nanosimo proizvode na lice izuzetno je važan i doprinosi boljoj apsorpciji svih onih sastojaka kojima želimo postići blistavost i mladolikost kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Scarlett Johansson (@scarlett.actress)

Zašto je redoslijed toliko važan?

Dermatolozi tvrde – isključivo zbog mogućnosti prodiranja u kožu. Različiti proizvodi za njegu lica imaju različite namjene, pa je i veličina molekula u tim proizvodima različita. Sve su one namijenjene prodiranju u različite dubine kože, kako bi na željenom mjestu pružile benefite našoj koži. Proizvodi s najviše aktivnih sastojaka, koji su namijenjeni dubokom prodiranju u dublje slojeve kože, poput boostera i seruma, imaju mnogo sitnije molekule koje uspješno prolaze kroz pore na našoj koži.

Čišćenje lica

Njega kože treba započeti čišćenjem lica, a to se posebno odnosi na noćnu njegu. Kako bi se uklonio sav makeup, ali i zagađenje koji mogu začepiti pore i negativno utjecati na našu kožu, stručnjaci danas preporučaju dvostruko čišćenje – prvo čistačem na bazi ulja ili micelarnom vodom, a zatim čistačem na bazi vode koji će prodrijeti dublje u kožu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

Toner

Toner je opcionalan korak, a ovisno o potrebama kože, može se koristiti hidratizirajući, posvjetljujući ili toner koji radi blagi kemijski piling, poput proizvoda na bazi AHA kiselina (s obzirom da mogu iritirati, njih je bolje ne koristiti na dnevnoj bazi).

Pročitajte i… Lice ćete najbolje očistiti uz pomoć tople vode i krpe, a ove 3 vrste krpa čuvaju vašu kožu

Krema za područje oko očiju

Kada primijetimo suhu kožu oko očiju, borice ili tamne podočnjake, vrijeme je da počnemo koristiti kremu za područje oko očiju koja odgovara specifičnim potrebama te je nježno utapkati u delikatnu kožu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Serum

Vrlo važan proizvod koji sadrži aktivne sastojke: obnova oštećene kože, hidratacija, posvjetljivanje, ublažavanje bora… na tržištu postoji mnoštvo različitih seruma, a bitno je pronaći onaj koji će odgovarati našim potrebama i nakon čijeg ćemo korištenja opaziti promjenu nabolje.

Hidratantna krema

Sve osobe koje imaju suhu kožu znaju osjećaj olakšanja kada nanesu hidratantnu kremu, a ukoliko koristite neki aktivni sastojak koji može iritirati kožu, poput retinola, može pomoći kod suhoće i osjetljivosti kože koju neki preparati mogu izazvati.

Zaštitni faktor

Dnevna njega kože završava kremom sa SPF-om (i ne, ne samo ljeti) koja nas štiti od UV zračenja i tako sprečava oštećenja kože, a ovaj je korak posebno važan ukoliko koristite neke od aktivnih sastojaka osjetljivih na sunce poput hemijskih pilinga.

 

ljepotaizdravlje.ba

fizkes /iStock / Getty Images Plus, Instagram