Pronašli smo odličan trik kako možete odgoditi farbanje izrastka

by | 22 Februara, 2024

Svi vole kada im kosa blista nakon svježeg farbanja – boja je intenzivna i sjajna, kosa izgleda zdravo. No, ubrzo se pojavi ispadanje i istrošenost kose te se s gumenim rukavicama na rukama vraćamo u kupatilo ili uputimo u frizerski salon…

Prečesto pranje kose, prevruća voda i alati za oblikovanje kose koji rade s toplinom, poput fena za kosu ili pegle, mogu pridonijeti bržem izblijeđivanju boje kose, ali predizbjeljivanje također može otežati pigmentaciju. Srećom, slavni frizer Tom Smith pripremio je nekoliko korisnih savjeta kako produžiti vrijeme između farbanja kose i tako zaštititi zdravlje naše kose – i stanje našeg novčanika.

Koje boje kose duže traju, a koje brže blijede?

Prema Smithu, svijetle, umjetne boje poput ljubičaste, ružičaste ili vatreno crvene imaju tendenciju da se najlakše “istroše” jer nisu prirodne boje za kosu. Ali često ni vrlo hladne plave i smeđe ne traju dugo, jer su tople nijanse prirodne kose izgrađene od crvenkastih i žućkastih pigmenata, a ne hladnije plavkaste nijanse.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli H A N N A H (@hannahfriconnetoff)

S druge strane, postupci koji djelomično čuvaju našu izvornu boju kose trajniji su, ali samo na neki način oplemenjuju i obogaćuju izvornu nijansu. Ako, primjerice, koristimo samo djelomično bojanje ili highlighter, morat ćemo puno rjeđe odlaziti frizeru.

Naravno, bez obzira koju nijansu odabrali, sigurno postoje stvari koje možete učiniti kako bi vaša boja na kosi bila postojanija – donosimo vam savjete Toma Smitha. Najvažnije je ne pretjerati s pranjem kose – ograničite se na ono što zdravlje vašeg vlasišta zahtijeva. Naravno, to može biti vrlo individualno: neki ljudi moraju prati kosu dva puta sedmično, dok je drugima potrebno češće čišćenje. Također je važno ne koristiti prevruću vodu prilikom pranja kose. Naravno, kosu ne morate prati ledenom vodom, ali ostanite na toplijoj temperaturi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @beatriceforsell

Ako je moguće, u ovom slučaju koristite posebne proizvode za zaštitu boje – oni također mogu pomoći produžiti vijek trajanja boje. Isto tako, izbjegavajte korištenje vrućih alata za oblikovanje ili, ako to radite, kosu prethodno tretirajte sredstvima za zaštitu od topline. Važno je zaštititi kosu čak i ako izađete na sunce – ovdje možete koristiti toplinsku zaštitu preporučenu za oblikovanje kose, no još je bolje izbjegavati izravnu sunčevu svjetlost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marta Cepeda ♥️ (@martaaacepeda)

6 trikova koji će spriječiti da se kosa brzo masti

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram