Zašto raskida Ovan, a zašto Jarac?

by | 13 Oktobra, 2011
Svaki raskid je drugačiji, ali zvijezde mogu da učine problem manje nepredvidivim. Saznajte šta svaki znak može momentalno da iznervira i otjera, ako želite samoću. Kao i šta ne treba da radite u vezi sa svakim od znakova zodijaka.
OVAN
Razlog prekida su trzavice, pa i one bezazlene, ili dosada. Nemirni i znatiželjni Ovnovi imaju stalnu potrebu za osvajanjem i igricama, brzo izgube interes za one koji im se do kraja otvore, pa svoju pažnju često poklone tajanstvenim, ponekad i neiskrenim osobama. Draža im je sloboda nego kompromis, naročito u mladosti, nisu fleksibilni i za prekid se odluče naglo, često i bez riječi. Na prekid ih navodi ograničavanje, nadmudrivanje, nepovjerenje i kontrola njihovih postupaka.
 
BIK
Bikovi prekidaju vezu najčešće zbog nesigurnosti ako je osjećaju u vezi, ili straha da će biti ostavljeni. Imaju veliku urođenu izdržljivost, ali kada drugi u nečemu pređu granicu, dogodi se eksplozija koju ni sami Bikovi nisu očekivali. Odbija ih ljubomora (iako su i sami ljubomorni) i stavljanje pred svršen čin. Prekidaju vezu polako, sa žaljenjem i poslije dužeg razmišljanja. Kada jednom odluče, niko ih ne može natjerati da se predomisle. Dakle, uzrok je nepovjerenje, gašenje emocija ili nedostatak razgovora tj. osjećaja bliskosti.
 
BLIZANCI
Kod njih razlozi za prekid mogu biti neutemeljeni drugoj strani, ali Blizanci znaju tako da ih obrazlože da se na kraju sami sebi čude. Prekidaju iz dosade, znatiželje, da vide šta će se dogoditi, zbog potrebe za slobodom ili ako su bacili oko na nekog drugog. Šarm ih spašava od bijesa ostavljenog partnera koji ih se najčešće sjećaju sa izvjesnim simpatijama. Ako se dobro osjećaju i ne namjeravaju da prekinu vezu, partner može da im radi šta mu je volja.
 
RAK
Spremni su da žrtvuju sve da bi zadržali ljubavnu vezu, čak i kad znaju da je loša i iscrpljujuća. Prekidaju uz potoke suza i spremnosti na kompromis. Jedino što može da ih natjera da zauvijek odu je partnerov loš odnos sa porodicom ili odbijanje zajedničkog života. Kada dođe do kraja, bez obzira na ljutnju i bol, u sjećanju im ostaju samo lijepe uspomene. Rijetko se događa da o svojoj vezi puno govore, a ako nešto kažu, biće to samo ono najbolje.
 
LAV
Prekidaju kada im je povrijeđen ponos i ego, često ne dopuštaju mogućnost da budu ostavljeni jer za njih to znači poniženje i odbačenost. Za njih je važno da, kada je veza na tankom ledu, prvi povuku konačan potez i ni u kom slučaju ne pokazuju osjećanja. Navikli su da budu u centru pažnje i nijedan Lav neće dopustiti da konačno "zbogom" prođe nezapaženo. Ako je potrebno, izvešće cijelu predstavu zarad ostavljanja dubokog i dramatičnog traga. Na prekid ih navodi nepoštovanje njihovih pravila, neodobravanje postupaka i nesposobnost svakodnevnog laskanja.
DJEVICA
Najčešće su upravo Djevice te koje su ostavljene. Ali kada se odluče na taj presudni korak, to je zbog osjećaja inferiornosti. Ako se ne dogodi nikakva trauma, skloni su mirnom i razumnom prekidu nego scenama pred drugima. Kad moraju da izaberu između ljubavi i obaveza, uvijek se odluče za obaveze, budući da im je materijalna sigurnost na prvom mjestu. Prekidaju hladno i isključivo, sa neizostavnom maskom ravnodušnosti na licu kao samoodbranom. U ljubavi su iskreni, pa nastoje da budu takvi i kod prekida. Povućiće se bez previše riječi. Na prekid ih navodi stihijski i neorganizovani način partnerovog života, njegova sklonost ka drami i potencijalni problemi.
 
VAGA
Uobičajeni razlozi su prestanak privlačnosti, neko novi, neslaganje sa Vaginim postupcima, nesklad životnog ritma. Ipak, prije definitivnog kraja, Vage često znaju da pruže još jednu šansu i pokušaju da izglade nesporazume. Najviše zato da bi partner sam shvatio da veza nema perspektive, pa da se Vage oslobode neprijatne odgovornosti objašnjavanja. Prekidaju uljudno i taktično, kako priliči njihovom znaku, uz rizik da to drugi neće doživjeti kao iskrenost već izvlačenje. Na prekid ih navodi sukob u komunikaciji, nepoštovanje dogovora, forsiranje i pretjerivanje u izražavanju osjećanja.
 
ŠKORPIJA
Kada prekidaju uništavaju sve za sobom. Razlog je i njihov destruktivan duh koji je presudan u problematičnim situacijama, pa uspijevaju da razore vezu čak i kada to nije potrebno. Strahovi i traume iz djetinjstva, osjećaj krivice i nevjerovatna sposobnost da povrijede druge i sebe u svakoj, pa i bezazlenoj prilici, neizostavno ih dovode do tačke kada "puca ljubav". A tada im je običaj da jednostavno pobjegnu, jer njihovom karakteru ne priliči da pristojno i trezveno razjasne cijelu situaciju i rastanu se u miru. Na prekid ih navodi prevara ili izmicanje njihovoj kontroli.
 
STRIJELAC
Prekidaju zbog potrebe da stalno istražuju i osvajaju nove teritorije. Teško im je da se vežu za samo jednu osobu na duže vrijeme, naročito u mladosti. Sebe smatraju kosmopolitom i čine sve kako bi bili iznad svega što pripada svakodnevici. Ako im partner više nije dovoljno intrigantan i ne stimuliše na nove izazove, vrlo se lako odluče da krenu dalje. Često impulsivno reaguju, pokupe svoje stvari bez puno objašnjenja. Kad se stvar smiri, njihova korektnost ipak dolazi na vidjelo. Vraćaju se na mjesto "zločina" i spremni su da razumno i staloženo razgovaraju. Oni to čine vrlo šarmantno i nastoje zadržati kontakt, ostavljajući sva vrata otvorena ponekom razglednicom ili telefonskim pozivom iz bilo kojeg dijela svijeta. Na prekid ih navodi sitničavost, komplikovanje odnosa, forsiranje veze i pomanjkanje izazova.
 
JARAC
Teško donose odluke o prekidu jednako kao što se teško odluče i za ulazak u nju. Kad se jednom nađu u ozbiljnoj ljubavnoj vezi, svu svoju snagu, strpljenje i osjećanja ulažu u nju. Ipak, spremni su da odustanu kad osjete da im je neophodna samoća, ali i kada moraju da se odluče između ljubavi i karijere, koja im je najvažnija. Budući da po temperamentu nisu skloni otvaranju srca i priznavanju najdubljih osjećanja, radije odlaze tiho i bez objašnjenja. To ne znači da će nestati u vidu magle, već će svoje namjere, kojih ponekad nisu odmah ni svjesni, pokazivati indirektno kroz odsutnost i nervozu. Kroz to vrijeme iskristalisaće im se i sama odluka koja i ne mora neminovno biti fatalna po vezu. Najosjetljiviji su na svoj posao, pa ne tolerišu uplitanje privatnog u profesionalni život. Odbija ih ogovaranje i izvlačenje prljavog rublja.
 
VODOLIJA
Ne mora da postoji određen razlog, dovoljno im je da se probude jednog jutra i zaključe da veza u kojoj se nalaze nema više smisla. Ali na to se odluče tek kada osjete pritisak i teret obaveza na koje nisu spremni. Prekidaju obično direktno, ili prihvatajući poslovne ponude zbog kojih će morati da se odsele. Čak i kada padnu teške riječi, Vodolije će pokušati razumno da objasne svoje razloge sa namjerom da održe prijateljski kontakt. Na prekid ih navodi forsiranje braka i obaveza, kritikovanje njihovih prijatelja i rodbine i nepoštovanje njihovih snova i ideja. Idealan prekid za njih je razgovor poslije kojeg ništa neće ostati nerazriješeno.
 
RIBE
Urođena sklonost mazohizmu navodi ih da cijelu situaciju dožive tragično i da pate čak i kada ne bi trebalo. Nezadovoljstvo u vezi ne znaju razumno da prekinu, radije pate sve dok ih partner ne ostavi. Svaki raskid dožive kao lični poraz. Na početku veze idealizuju partnera, a poslije razočarenja ostaju bez svojih principa i dugo građene sigurnosti. Bez obzira kakva je situacija i koji su razlozi, neizbježni su potoci suza. Ma koliko god patili, Ribe se vrlo brzo oporave za nove traume sa nekom drugom osobom. Na prekid ih navodi netolerancija prema njihovoj sklonosti ka maštanju i zahtjevi da se spuste na zemlju, kao i guranje u drugi plan osjećanja koji su za njih najvažnija na svijetu.