Saznajte koje teme donosi aprilski broj Ljepote & Zdravlja!

by | 31 Marta, 2023

Zavirite s nama u aprilski broj Ljepote & Zdravlja, koji vas čeka na kioscima do 28. aprila. Donosimo djelić tema koje smo pripremili za vas…

 

#1 Predstavljamo članice Woman.Comm Cluba

Woman.Comm Club-a koji je pokrenut sredinom 2022. godine s ciljem da okupi žene u komunikacijskoj industriji i slavi njihove uspjehe. Za razliku od velike većine zemalja, gdje žene čine manje od 10 % menadžmenta, u Adriatic regiji, a posebno u BiH, žene čine većinu u komunikacijskoj industriji. Pitale smo članice Woman.Comm Cluba šta ih inspiriše, motiviše i koje su životne lekcije najvažnije.

#2 Makeup Masterclass: 3 lekcije – 3 neprolazna trenda

Smokey eyes, pin-up i no makeup definitivno su bezvremenski makeup lookovi. Ako ste znatiželjni i želite se naučiti šminkati poput pravih profesionalaca na pravom ste mjestu. Donosimo male tajne koje su nam otkrili Dušan Lazić Laza, Anastasija Poznanović i Milena Miličević.

#3 Rebrendiranje menopauze: Da li valunzi postaju popularni?

Menopauza nije i ne smije biti tabu tema. Pripadnice generacije X i mlađe milenijalke, koje su sada u godinama kada ulaze u menopauzu, sve su glasnije u vezi s problemima s kojima se susreću u novom životnom periodu i traže načine da ih lakše prebrode. Da li ste i sami među njima?

#4 Fasting: Nova pravila povremenog posta – za žene

Kada je riječ o fastingu muškarci i žene nemaju ista pravila. Zašto? Ključna riječ: hormoni! Na tragu nedavno objavljene knjige dr Mindi Pelz Fast Like a Girl donosimo praktičan vodič: saznajte u kojim periodima možete da postite, a kada to nije poželjno. Cilj: treba da podržite svoj hormonski balans.

#5 Pokušaji koji bole

Ponekad je put do željenog potomstva težak, teški su neuspjesi, ali i sami razgovori na tu temu. Kako razgovarati sa parom koji vam je blizak i suočava se sa gubitkom trudnoće ili neplodnošću? Bez obzira na različitosti tih situacija, uvijek je mnogo osjećanja u igri, od gubitka kontrole do gubitka povjerenja u svoje tijelo, kao i u viziju života u koju je investirano. Veoma klizav teren!

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje/ iStock via Getty / Marko Jovančić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.