Angelina Jolie: Voljela bih da glumim sa Radetom Šerbedžijom

by | 22 Augusta, 2011
Ovdje je predivno! Svi su mi govorili kako je ovdje lijepo, Rade pogotovo. Apsolutno ću se vratiti i to sa cijelom porodicom – izjavila je holivudska glumica Angelina Jolie prilikom odlaska sa Briona. Tokom svoje jednodnevne posjete Hrvatskoj lijepa glumica i rediteljka prisustvovala je izvođenju predstave "Kralj Lir" svog dobrog prijatelja Radeta Šerbedžije u pozorištu "Ulysses", nakon čega je do kasno u noć uživala na zabavi upriličenoj u njenu čast.
 
Angelina Jolie sa Radetom Šerbedžijom i Ivom Josipovićem
 
Nakon dugog najavljivanja, Hrvatsku je konačno posjetila Angelina Jolie koja je sa svoje dvoje djece Maddoxom i Paxom prenoćila u vili "Brijunka" u kojoj su nekad boravile Sofia Loren i Gina Lollobrigida. Povod njenog dolaska bilo je izvođenje Šekspirove drame "Kralj Lir" na Brionima sa Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi. Angelini su društvo u publici pravili Radetova supruga Lenka Udovički i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. Po završetku komada, glumica nije krila oduševljenje fantastičnim izvođenjem.
– Predstava je bila divna. Ovo je bilo najbolje izvođenje koje sam vidjela do sada. Drago mi je da sam došla i nadam se da ću imati priliku da glumim sa Radetom. Hrvatska je predivna zemlja. Ljepše je nego što su mi pričali i što sam mogla da zamislim – ispričala je holivudska zvijezda i dodala kako su njena djeca dan provela uživajući u kupanju na plaži.
 
Uslijedilo je druženje sa glumcima iz predstave i gostima na terasi pozorišnog kampa, a pored nastupa dva riječka benda mikrofona se latila i Šerbedžijina kćerka Milica. Angelina je sve vrijeme bila odlično raspoložena i aplaudirala u ritmu muzike, a zabava je trajala do tri sata ujutru.
 
Ona je tada iskoristila priliku da najavi premijeru svog rediteljskog prvenca “U zemlji krvi i meda” koji je snimila u Bosni prošle godine, a u kome Rade Šerbedžija igra srpskog patriotu i oca glavnog junaka.
Da njen dolazak u Hrvatsku ima veliki značaj za promociju, potvrdio je i predsjednik Ivo Josipović i još jednom udijelio komplimente holivudskoj divi istakavši da je velika glumica i humanitarka. Njih dvoje su imali priliku da osim o umjetnosti porazgovaraju i o nagaznim minama koje su u Hrvatskoj veliki problem. Joliejeva je juče sa djecom, dadiljom i obezbjeđenjem brzim gumenjakom sa Briona otišla u Pulu odakle su avionom odletjeli za Glazgow gdje njen suprug Brad Pitt trenutno snima film "World War Z".

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.