“Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto” – izložba koja se mora vidjeti!

okt 6, 2020 Modne vijesti

Izložba posvećena Gabrielle Chanel u Palais Galliera (Muzeju mode Pariza) otvorena je 30. septembra, a “modni manifest” će trajati do 14. marta 2021. godine!

Izložbu su posjetili ambasadori modne kuće Vanessa Paradis, Anna Mouglalis, Angèle, Caroline de Maigret, Charlotte Cardin, Gaspard Ulliel i Sébastien Tellier. Takođe su bile prisutne glumice Karidja Touré, Lyna Khoudri i Diane Rouxel, spisateljica Anne Berest, pjevačica Clara Luciani kao i plesačica i koreografkinja Blanca Li.

Povodom ponovnog otvaranja nakon renoviranja, u kome je posebno izrađen novi set prostorija pod nazivom “Galeries Gabrielle Chanel”, Palais Galliera predstavlja prvu parisku retrospektivu posvećenu radu Gabrielle Chanel, vizionarske dizajnerke, koja je unijela revoluciju u svijet mode, modnih dodataka, parfema, ljepote i finog nakita.

Ova izložba koju je organizovala Palais Galliera uz podršku Chanela naglašava rađanje i evoluciju stila Gabrielle Chanel, karakteristike njenog rada, pojavu njenih kodova i njen doprinos istoriji mode.

Na izložbi je biti prikazano više od 350 komada, koji datiraju od 1910. do 1971. godine i pokazuju novi pogled na dizajnericu koja je zauvijek transformisala ženski stil.

Pogledajte fotografije s izložbe…

 

#ExpoCHANEL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.