New York dobio prvu modnu agenciju za modele sa oblinama

by | 25 Augusta, 2013

Modna agencija ”Jag Models” iz New Yorka svojom odlukom o angažovanju krupnijih modela mijenja lice svjetske mode. Ova agencija predstavlja žene koje svojim veličinama prekoračuju uobičajene standarde. Među 30 njihovih modela, nalazi se i Jenny Rank koja je veliku medijsku pažnju privukla u “H&M” kampanji kupaćih kostima kada je smjelo pokazala svoje obline.

jag modelstekst

“Nemam problem sa terminom plus sajz modeli, ali mi smetaju preovlađujući standardi u modi i negativnost oko njih”, rekla je Jennz Rank za “New York Post”.

Manekenka koja se modom bavi od 2011. godine ima 80 kilograma. Uprkos tome, postiže uspjehe kao i njene mršavije koleginice.

A tu negativnost u modi o kojoj je govorila Jenny riješila je da otkloni agencija “Jag Models” jula ove godine u Njujorku.

Prema riječima vlasnika agencije “Jag Models”, postoji velika potražnja za krupnijim modelima na modnom tržištu. Primjer za to je i urednica američkog “Glamoura” koja u svom časopisu promoviše takve modele.

Vlasnica agencije istakla da je važno da se u odabiru odjeće ne pravi razlika između garderobe koju nose krupnije i mršavije manekenke. Uske haljine, kratke suknje moraju da se viđaju i na damama sa oblinama.

Kako je rekla ova žena, potez njene agencije predstavlja pokret za rušenjem barijere u modi i promocijom krupnijih žena koje odgovaraju realnijom slici ženskog tijela.

Izvor: Blic Žena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.