Nekoliko stvar koje vam nisu rekli o trudnoći

by | 31 Oktobra, 2011
Žene koje su prvi put trudne sa svih su strana bombardirane svakojakim savjetima i pričama, no, uvijek ima i onih prešućenih rečenica za koje bi mnoge voljele da su ipak bile izgovorene.
 
Na stranici shine.yahoo.com jedna je novopečena majka sastavila listu stvari za koje bi voljela da joj je netko nježno rekao o trudnoći, s ciljem da poštedi buduće majke od nekoliko iznenađenja. Pa krenimo redom:
● Neki se parovi naveliko hvale kako su uspjeli zatrudnjeti odmah prilikom prvog pokušaja. To može biti poprilično problematično za one koji nisu među tom skupinom.
● I od vode možete dobiti žgaravicu.
● Vaš rastući trbuh će postati javno vlasništvo. I dok vam u početku to može biti čak i slatko, s vremenom će vam biti sve napornije.
● Svatko će s vama htjeti podijeliti i one najstrašnije priče o trudnoći i porodu kao da namjerno žele izazvati paniku. Za vaše vlastito dobro – pokušajte to izbjeći.
● Hormoni toliko ‘divljaju’ pa će vam se nizati svakojake situacije. Naprimjer, dok ležite u krevetu, fetus će početi udarati po vašim organima, a vi ćete postati opsjednuti pelenama da ćete inzistirati da vaš partner usred noći otiđe po paket.
● Vaša jetra može biti natučena onim sitnim nožicama, nožicama koje ćete ponekad osjećati kao da su bombe.
● Nokti na nogama će rasti ubrzanim tempom, međutim, nećete ih moći odrezati sami.
● Ponekad će vam sve smetati, uključujući zrak, gravitaciju i sve ljude koje ste ikada upoznali.
● U posljednjem tjednu trudnoće najbolje je da isključite mobitel i da ne budete on-line jer će vas svi stalno pitati: ‘Je li stigla beba?’
● Oni koji uzmu vaše super-tajno ime za bebu, postat će vaši smrtni neprijatelji.
● Desert će vam postati obrok.