LJ&Z čitaonica: Osvojte knjigu Senke Marić “Gravitacije”

by | 17 Septembra, 2021
LJ&Z čitaonica

U želji da promovišemo književni rad autorica iz naše zemlje i svijeta, a u saradnji s izdavačkom kućom Buybook, u narednom periodu poklanjaćemo nove knjige i neke od najprodavanijih naslova koje je Buybook objavio.
Sada možete da osvojite knjigu “Gravitacije” Senke Marić. 

Cilj nam je da podržimo autorice, ali i najveću domaću izdavačku kuću! U periodu pred nama upoznaćete se s nekim novim naslovima i bestselerima u izdanju Buybooka, ali i bi(bli)ografijama književnica čija djela ćemo predstavljati i poklanjati!

Senka Marić je prva književnica čiji roman predstavljamo. “Gravitacije” su njeno novo djelo i novo Buybookovo izdanje.

Evo šta su o romanu rekli recenzenti.

– Nakon iznimno uspješnog romana Kintsugi tijela za koji je dobila nagradu Meša Selimović i u kojem je opisala iskustvo bolnog procesa zacjeljivanja fizičkih i emotivnih ožiljaka, Senka Marić napisala je jednako višeslojno djelo koje nam takođe donosi priču o ženskom iskustvu, samoći i potrazi za smislom. Pišući o odrastanju i sazrijevanju između dvije potpuno drugačije žene, autorica uspijeva ispisati skoro pa univerzalnu istoriju naših pretkinja čija su iskustva determinisala i naše živote. Gravitacije nas podsjećaju kako je malo onoga što možemo sa sigurnošću znati te kako je od svih tereta prošlosti najteži život lišen ljubavi i strasti – piše Kristina Ljevak.

Ovako “Gravitacije” vidi Srđan Srdić:

– U Gravitacijama Mika prelazi rodno-istorijski put žene. Totalne žene, koja poseže do nižih ženskih grana vlastitog porodičnog stabla, i s kojih se izdiže do apstrakcije idealnog ljubavnog odnosa, datog iz ženske perspektive. Po cijenu da ništa nije moguće. Po cijenu iluzije. S namjerom da izroni, uprkos svemu.

O autorici:

Senka Marić (1972, Mostar, BIH) spisateljica, pjesnikinja, esejistica i književna prevoditeljica. Autorica je tri zbirke priča i romana Kintsugi tijela. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, između kojih se ističu evropska nagrada “Vitez/škinja poezije” 2013, prva nagrada “Zija Dizdarević” 2000, te nagrada “Meša Selimović” za najbolji roman objavljen 2018. na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Urednica je internet portala za književnost, kulturu i umjetnost strane.ba.

KAKO DO POKLONA?

U saradnji sa izdavačkom kuća Buybook poklanjamo vam Senkinu knjigu!

Igrajte se s nama na Instgramu!

Sretno svima!

ljepotaizdravlje.ba

Iryna Peravalava / iStock via Getty, PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.