LJ&Z i Tropik poklanjaju “Petominutne priče o hrabrosti”

feb 25, 2021 POKLONI I AKCIJE

Šta je hrabrost i kako ćemo sa djecom pričati i ovoj važnoj temi?

Iako se i odrasli suočavaju sa različitim strahovima, često nam je teško da shvatimo i prihvatimo da se i djeca plaše raznih stvari i da su u njihovom slučaju ti strahovi realni. Nekada lako možemo da uočimo strah, a nekada ne, jer nam društvo nameće stereotipe da je onaj koji se plaši kukavica. A strah je često zapravo naš čuvar.

LJ&Z i Tropik svake sedmice pokloniće – jedan ćirilični i jedan latinični primjerak za najsretniju/eg od vas. Više o tome čitajte na kraju teksta!

Često se može čuti od roditelja rečenica “nemaš čega da se plašiš”, ali da li je to pravi put da se prevaziđe strah? Predlažemo razgovor, a povod mogu biti bajke. Djeca treba da budu svjesna različitih osjećanja, da nauče da ih izražavaju i razgovorom možemo djelimično ili potpuno pomoći djetetu da strah prevaziđe, da razumiju šta znači biti hrabar i kako se strahovima može boriti.
Disneyjevi junaci Pluton i Mini, Miki i njihovi prijatelji, Ana i Elza, Pinokio, te Švrća ispričaće pet priča o hrabrosti. One vam mogu biti inspiracija za razgovor, a svakako će uljepšati i obogatiti vrijeme provedeno sa djecom.

Svakog četvrtka na kioscima vas čeka nova knjiga. Prva knjiga je još dostupna na kioscima po promotivnoj cijeni od 3,90 KM, dok će ostale knjige iz kolekcije biti dostupne po cijeni od 7,90 KM. Dostupno je latinično i ćirilično izdanje kolekcije. Brojeve koje ne uspijete kupiti na kioscima, možete poručiti na www.tropik.ba.

Čitajte djeci, mazite ih, grlite ih, pričajte sa njima, odvojite svaki dan vrijeme za čitanje, izaberite knjigu i povedite ih na uzbudljivo putovanje kroz slike i riječi!

KAKO DO POKLONA?
Jedan primjerak knjige “Petominutne priče o hrabrosti” možete da osvojite i vi. Lajkujte ovu objavu, a u komentaru tagujte nekoga kome biste poklonili ovu divnu knjigu i obavezno podijelite objavu na vašem facebook profilu, javno! Samo oni/e koji/e urade sve navedeno konkurišu za nagradu!
Dobitnice/i će biti izabrani metodom slučajnog izbora!

S. Vujanović

Tropik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.