Bavarski gulaš

by | 9 Novembra, 2013

bavarski-gulas-IMG_8426-copy

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 400 g pelata paradajza
  • 70 g pirinča
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašika mljevene paprike
  • 1 kašika sjeckanog lista celera
  • 1 l juneće supe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Svinjsko meso i pelat paradajza isjeći na krupnije kocke.
2. Crni luk očistiti i što sitnije isjeckati.
3. Na ulju propržiti crni luk kako bi postao staklast. Zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko propržiti da promjeni boju. Nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje juneće supe po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, dodati pelat paradajza, mljevenu papriku i bijelo vino, začiniti po ukusu i nastaviti s dinstanjem.
5. Pred kraj dinstanja dodati pirinač i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok pirinač ne nabubri.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.