Bečki teleći gulaš by 24Kitchen

by | 5 Januara, 2013

Sastojci:

  • 800g teletine
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 crvena paprika
  • 1 češanj bijelog luka
  • maslinovo ulje
  • 2 kašike crvene paprike
  • 50 ml bijelog vinskog sirćeta
  • 500 ml vode
  • 1 limun
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • so i biber
  • 3 kašike gustina
  • 1 vezica mladog luka ili vlašca

Način pripreme:

1. Isjecite luk na trake i dinstajte na maslinovom ulju. Dodajte teletinu isjeckanu na kocke. Dinstajte. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk, a zatim veće komade paprike. Stavite crvenu papriku, ali tako da dođe do dna lonca. Promiješajte. Dodajte sirće i vodu i ostavite da se kuha 40-45 minuta.

2. Dodajte prepolovljeni limun i pavlaku. Začinite solju i biberom. Stavite gustin, istopljen u malo hladne vode. Kad je gulaš gotov, izvadite limun.

3. Poslužite gulaš preko kuvane tjestenine. Pospite sjeckanim zelenim lukom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.