Boranija sa pavlakom

by | 15 Septembra, 2013

Boranija

Sastojci:

  • 1 kg mlade boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena bijelog luka
  • 1 manji koren celera
  • 1 šargarepa
  • 2 žumanceta
  • 2 dl pavlake
  • 1 kašika gustina
  • 1 veza mirođije
  • 2 kašike putera
  • začin C, biber

Priprema:

1. Boraniju očistiti i isjeći na manje komade, luk i mirođiju sitno isjeckati, celer i šargarepu očistiti te izrendati na krupno rende.
2. Na puteru propržiti crni i bijeli luk, zatim dodati boraniju, šargarepu i celer, pa kratko propržiti a potom dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati mirođiju i začiniti po ukusu. Pred kraj kuvanja varivo posuti sa malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mješavinu pavlake i žumanaca.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.