Fokača s mladim sirom

by | 8 Augusta, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

500 g mekog brašna
2,5 dl vode
50 ml maslinovog ulja + ulje za premazivanje
5 g svježeg kvasca
10 g soli, origano
350 g mladog sira

Priprema:

1. U vanglicu za miješenje sipati polovinu brašna pa dodati so i promiješati.
2. Potom dodati izmrvljeni svježi kvasac, mlaku vodu, maslinovo ulje, origano po ukusu i promiješati. Nakon toga postepeno dodavati brašno uz neprestano miješenje dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
3. Mladi sir iseći na tanje listove.
4. Nadošlo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od tri mm, a potom isjeći paran broj krugova prečnika 15 cm.
5. Uzeti jedan krug tijesta pa po njemu rasporediti listove mladog sira tako da krajevi ostanu prazni. Preklopiti drugim krugom od tijesta te ivice preklopljenog tijesta pritisnuti rukama da se slijepe. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još punjenih fokača.
6. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje pa staviti u njega oblikovane fokače. Premazati ih maslinovim uljem i peći u zagrijanoj rerni na 250ºC dok blago ne porumene.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.