Gulaš s bukovačama

by | 2 Juna, 2020

Sastojci:
600 g bukovača
2 glavice crvenog luka
1 crvena paprika roga
2 mrkve
50 g celera
ulje
2 čena bijelog luka
3 kašike soja sosa
2 dl soka od paradajza
1 kašičica mljevene paprike
2 kašike gustina
300 g tjestenine po želji
mješavina začina

Priprema:

Bukovače isjeći na krupnije kocke, crveni luk na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeckati. Mrkvu i celer očistiti i izrendati na krupno rende. Na malo ulja propržiti crveni i bijeli luk, a zatim dodati mrkvu i celer te i njih kratko propržiti. Potom dodati bukovače i papriku i pržiti 5 min. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vode po potrebi.

Kada su gljive napola kuhane, dodati sok od paradajza, mljevenu papriku, soja sos i začine po ukusu. Nastaviti sa kuhanjem dok bukovače ne omekšaju.

Pred kraj dodati mješavinu gustina sa malo vode i miješati da se dobije željena gustina.

Tjesteninu obariti u slanoj vodi i procijediti od suvišne tečnosti. Poslužiti je kao prilog uz gulaš.

Foto:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.