Kaneloni punjeni piletinom

by | 23 Novembra, 2013

kaneloni1

Sastojci:

  • 20 kanelona
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 g šampinjona
  • 1 mrkva
  • 50 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 6 dl mlijeka, ulje
  • 20 g parmezana
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g kečapa, so

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti.
2. Crni luk i šampinjone isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i mrkvu, a zatim dodati mljevenu piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok pečurke ne omekšaju.
5. Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolijevati mlijeko miješajući žicom dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu.
6. U fil od mesa dodati 3 ravne kašike bešamel sosa i promiješati.
7. Pripremljenim filom od piletine napuniti kanelone.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti u i nju sipati polovinu bešamel sosa. Preliti ga kečapom pa odozgo utisnuti punjene kanelone. Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti preostalim bešamelom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C 35 min.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept