Krem čorba od brokula

by | 13 Maja, 2014

Clipboard083

Sastojci:

  • 1 brokula
  • 1 dl kisele pavlake
  • 2 žumanjka
  • 1 kašika brašna
  • 1 dl neutralne pavlake
  • 1,5 l supe od povrća od ”MAGGI” kocke
  • mješavina začina
  • biber

Priprema:

1. Brokole očistiti, iskidati na cvjetove i staviti da se kuha u supi od povrća.
2. Kada brokola omekša, izvaditi ga rešetkastom kašikom i ispasirati sa malo tečnosti.
3. Posebno sjediniti pavlaku i brašno, te sipati u supu u kojoj se kuhala brokula. Dodati pasiranu brokulu, začine po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi miješajući sve dok se ne zgusne.
4. Gotovu čorbu skloniti s ringle i neposredno pred služenje dodati mješavinu žumanjaka i neutralne pavlake.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept