Krompir pita s paradajzom

by | 23 Oktobra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 200 g bekon slanine
– 1 kg krompira
– 200 g kačkavalja
– 500 g paradajza
– 1 dl mlijeka
– 1 dl pavlake
– 3 jajeta
– 0,5 dl ulja
– vegeta, origano

Priprema:

1. Slaninu isjeći na štapiće, oguljen krompir i paradajz na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. U teflonskoj tavi na malo ulja propržiti slaninu, a potom je izvaditi i ostaviti na toplom. U masnoći od slanine napola propržiti krompir sa obje strane, te i njega izvaditi iz masnoće.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polupečen krompir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 kačkavalja, prekriti kolutovima paradajza, začiniti po ukusu i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti paradajzom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mlijeko, te pripremljenom masom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.