Lignje u curry sosu

by | 19 Augusta, 2017
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Sastojci:

– 800 g očišćenih lignji
– 3 mrkve
– 2 glavice crvenog luka
– 1 dl bijelog vina
– 120 g kus-kusa
– 2 dl supe od povrća
– 0,5 dl ulja
– 3 čena bijelog luka
– 1 kašika sjeckanog peršuna
– mješavina začina
– curry

Priprema:

1. Lignje isjeći na štapiće.
2. Crveni luk i mrkvu očistiti te mrkvu u isjeći na štapiće, a crveni luk na kockice. Bijeli luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti crveni luk i mrkvu, dodati lignje te i njih kratko propržiti.
4. Potom naliti mješavinu bijelog vina i supe od povrća, dodati bijeli luk i kuhati na umjerenoj temperaturi dok tečnost napola ne uvri.
5. Na kraju dodati kus-kus, curry i začine po ukusu i kuhati dok kus-kus ne nabubri.
6. Gotovo jelo posuti sjeckanim peršunom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT