Ljetna čorba

by | 8 Jula, 2014

Clipboard061

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 mlada tikvica
  • 1 keleraba
  • 1 mrkva
  • 70 g celera
  • 1,5 dl pavlake za kuhanje
  • 2 kašike gustina
  • 1/2 limuna
  • 1 žumanjak
  • ulje
  • mješavina začina

Priprema:
1. Crni luk, mladu tikvicu, kelerabu, celer i mrkvu oguliti i isjeći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati celer i mrkvu, te kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode dok povrće napola ne omekša.
3. Sipati 1,2 l vode i kuhati dok ne proključa. Dodati kelerabu i tikvice, pa nastaviti s dinstanjem dok sve povrće ne omekša.
4. Posebno umutiti gustin s malo vode, sipati u čorbu, dodati začine po ukusu i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
5. U gotovu čorbu dodati umućenu pavlaku za kuhanje i žumanjak.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.