Marinirana skuša na žaru

by | 26 Novembra, 2013

26

Sastojci:

  • 1 kg zamrznute skuše
  • 1 veza peršuna
  • 2 limuna
  • bosiljak
  • 4 češnja bijelog luka
  • 2 crvene paprike roge
  • 2 zelene paprike roge
  • mješavina začina
  • maslinovo ulje

Priprema:

1. Skuše otkraviti i očistiti, a potom pažljivo tankim nožem za filetiranje odvojiti meso od kostiju.
2. Filete skuše začiniti po ukusu i poprskati sokom od limuna.
3. Peršun i bijeli luk što sitnije isjeckati.
4. U posudi za mariniranje sjediniti maslinovo ulje, peršun, bijeli luk, bosiljak i začine po ukusu. U pripremljenu marinadu spustiti filete skuše i ostaviti ih da odstoje u frižideru najmanje 120 min.
5. Crvene i zelene paprike roge očistiti od sjemena i peteljki te ih isjeći na krupnije kocke. Potom ih nabosti na štapiće za ražnjiće.
6. Mariniranu skušu ocijediti od masnoće i nabosti na štapiće za ražnjiće. Zatim na roštilju peći ražnjiće skuše i paprike dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.